Çanakkale Doku Kültürü ve Fidesi Üretim Tesisinin Temeli Atıldı Çanakkale Doku Kültürü ve Fidesi Üretim Tesisinin Temeli Atıldı
Ülke genelinde her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasından kutlanan Trafik Haftasında, Biga’da da bu yıl ilan edilen “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” nedeniyle ‘öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sloganıyla kutlandı. Etkinlik kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı trafik şube ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği, Biga İmam Hatip Ortaokulu önünde gerçekleştirilen çalışma kapsamında araç sürücülerine broşürler dağıtılarak, sürücüler yaya geçidi hakkında bilgilendirildi.

Farkındalık oluşturmak amacıyla etkinliğe katılan Biga Kaymakamı Mustafa Can, İlçe Emniyet Müdürü Alaaddin Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Ufuk Erikli, İlçe Milli Eğitim Müd.V.Ebru Kaya ve öğretmenler, öğrencilerle birlikte güvenli yaya geçidinden geçti. Trafik haftası nedeniyle böyle bir etkinliğin yapıldığını belirten Biga Kaymakamı Mustafa Can,” Bu çalışma ile sürücülere hem trafik kurallarının hatırlatılması hem de yeni uygulamaya başlanan yaya öncelikli trafik uygulamasına dikkat çekmek için buradayız. Sürücüler trafik kurallarına uydukça kaza oranlarında büyük düşüş yaşanıyor. Bunun için hepimizin trafik kurallarına uymamız gerek” dedi

Öğrencileri yaya geçidinde yayalara yol vermeleri ve alkol kullanmamaları için ailelerini uyarmalarını isteyen Trafik Polisi Saim Yılmaz; “Trafik haftasında önceliğimiz yaya geçitlerini kullanmak, araçların yaya geçidinde yol vermesi ile ilgili bir haftayı kutluyoruz. Eğer yaya geçidinde durmazsak 2'nci, 4'ncü madde ile 488 lira sürücülere ceza uygulanıyor. Bununla ilgili ailenizi de uyarın.” Dedi.

Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmanın çok olumlu olduğunu belirten sürücüler, böyle çalışmaların devam edilmesini istedi.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi