Bayram tatilinde en çok kaza o illerde meydana geldi Bayram tatilinde en çok kaza o illerde meydana geldi
Biga’da yazdığı üç kitap ile Milli Kütüphane’de kabul gören yazar Engin Gürsu kitapların her Bigalının evinde olması gerektiğini söyledi. Gürsu, BİGA- UNUTTUKLARIMIZ, NOTALARDA BİGA, BİGA (SİDENE)-KURULUŞ adlı kitaplarıyla harikalar yarattı.

Birinci kitabı olan BİGA- UNUTTUKLARIMIZ kitabı ile 1. Dünya Savaşı’ndan bugüne Bigalı Şehit ve Gazileri köy köy gezerek ortaya çıkarttığını söyleyen yazar Gürsu; “Ki Geoogle Bigalı 1.Dünya Savaşı Gazilerini yazdığında 10-12 gazi çıkıyordu. Bu sayı 562 ye çıktı. Hatta kitap basıldıktan sonra 590 ı buldu.” Dedi.

Daha sonra NOTALARDA BİGA kitabını hazırlayan Gürsu; “22 Anonim Biga Türküsünün notalarından, ramazanda davul çalmasının notasına ve ilahi bestelerinin yer aldığı bir kitaptır. Ayrıca bunların yanında Avni ANIL’ın Bigalı olduğunu, Saim AKÇIL’ın oğlu Sinan AKÇIL’ın, Gazelhan Hafız Mehmet’in Bigalı olduğunu belirten kitapta tescilli Biga oyun havaları da yer alıyor” dedi.

Son olarak BİGA (SİDENE)-KURULUŞ kitabı ile gündemden düşmeyen Gürsu; “Daha basılmadan Türkiye’yi temsilen İtalya’ya yarışmaya giden Biga MAE Anadolu Lisesi öğrencilerine yardım ettim ve ödülle dönmelerine katkıda buldum. İlçemiz Biga, belde, ve köylerin tarihini tek tek araştırıp yazdım. Kitapta Biga’nın antik adını ’’Pegai’’ olmadığını Harita ve belgelerle kanıtlamış: SİDENE (SİDENA) olduğu yer alıyor. Şimdi üç kitabımda Milli Kütüphane’de kabul gördü. ” Dedi.

Sizlerde Biga ile ilgili her şeyi A’dan Z’ye öğrenmek isterseniz bu üç kitaba 60 tl karşılığında sahip olabilirsiz.

Mehmet Özdeş


Editör: Haber Merkezi