Çanakkale Valisi Aktaş, ÇATOD Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi Çanakkale Valisi Aktaş, ÇATOD Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi
Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hatice Nur TİLKAN ile hemşireler, anıta çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu.

Biga Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Erhan Büyük, “Hemşireliğin tarihi kadının şifa verici tarihleriyle başlamaktadır. İlk profesyonel hemşireliğin 1854 – 1856 yılları arasında yaşanan Kırım Savaşında Florence Nightingale ile başladığı kabul edilmektedir. İlk olarak dünyada 1954 yılından beri, güzel ülkemizde de 1964 yılından beri hemşire Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs Hemşireler Günü olarak kutlanmaktadır.
Hemşirelik; tarihi çok eskilere dayanan, temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslektir. Bu kutsal meslek geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesi ile çok önemli aşamalar kaydetmiş sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentlerde, kimi zaman zor şartlar altında, vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedir. Sağlık hizmeti bir ekip hizmetidir. Hemşirelerimiz güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık ekibinin temel taşlarından olmuştur.
Dünyada ve ülkemizde nesillerin devamı için büyük önem arz eden sağlık hizmetlerinin sağlanması ve gelişmesi için hemşirelerimiz, sorumluluk bilinciyle vazifelerini en iyi şekilde yerine getirmektedir. Bu bağlamda özveriyle hizmet veren bütün meslek mensuplarına teşekkürlerimi sunar, 12 Mayıs Hemşireler Gününü kutlayarak, meslek hayatında başarılar dilerim. " dedi.

Sağlık çalışanları daha sonra Kaymakam Mustafa Can’ı makamında ziyaret edip, çiçek takdim etti.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi