2024-ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı 2024-ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı
Geçtiğimiz akşam İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Engelsiz Eğitim" projesini tanıtmak amacıyla iftar programı ardından tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Şube Müdürleri ve Proje Komisyon üyeleri katıldı. Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ulusal çapta düzenlenen projeye Biga dışında 81 ilden tüm ilçeler Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi/özel tüm ortaokul ve lise öğrencileri katılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitim ve öğretim gören engelli öğrencilere karşı farkındalık geliştirmek, karşılaştıkları engellere karşı toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yapılan proje hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen bazı bilgiler verdi. Bilen; “Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek, onların daha iyi bir hayat sürmesi ve yaşadığı sıkıntıların son bulması amacıyla, farkındalık yaratmak için bu projemizi yapmış bulunuyoruz. Doğuştan veya kaza sonucu bedensel veya zihinsel engele uğramış bireylerin, hayatın her alanında çeşitli zorluklara rağmen çabalaması bizlere engellerin üstesinden gelebileceğini gösteriyor. Unutmamalıyız ki hepimiz bir engelli adayıyız. "Engelli bireylerimize yaklaşımımız sosyal sorumluluk çalışmalarının da ötesinde belirlenmiş, sağlam temellere ve çerçeveye oturtulmuş, milli ve insani bir görev bilincine tekabül etmektedir. Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler okullarımızda eğitim öğrenim gören engelli öğrencilerimizi gözümüzden ve gönlümüzden uzak tutmuyor, onlar için yapılan özel eğitim ortamlarının zenginleştirilmesi ve sayılarının artması için gayret sarf ediyoruz. Okullarımızda eğitim ve öğretim gören engelli öğrencilerimize karşı farkındalık yaratmak, karşılaştıkları engellere karşı toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi, özel tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabileceği "Engelsiz Eğitim" konulu kısa film yarışması planlayıp bakanlığımıza sunduk. Bu yarışmamız Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi ve onaylanarak il müdürlüklerine duyurusu yapıldı.” Dedi.

24/04/2019 tarihinden itibaren başlayan başvuru süreci 20 Mayıs 2019 tarihinde son bulacak olan yarışma değerlendirme komisyonu tarafından incelenip, değerlendirmesi yapılacak ve dereceye giren eserler 31 Mayıs 2019 tarihinde açıklanacaktır.

Ülkemizdeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabileceği yarışma, derece alan öğrenci ve danışman öğretmenlerinde katılacağı bir ödül töreni ile tamamlanacak.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi