SOLOTÜRK'ün Çanakkale’deki gösteri uçuşuna ilişkin görüntü paylaşıldı SOLOTÜRK'ün Çanakkale’deki gösteri uçuşuna ilişkin görüntü paylaşıldı
Biga Muhtarlar Derneğinde gerçekleştirilen toplantıda Biga Bölge Trafik Komiseri İlyas Öktem ve Biga İlçe Tarım’da Mühendis Güvenç Çilli, köy muhtarlarına son günlerde yaşanan traktör kazalarının sebepleri ve alınabilecek önlemlere ilişkin bilgi sundular.

Traktörlerin kara yoluna çıkabilmesi için farlara ve römorkun arkasına reflektör ışıkları takılması gerektiğini ifade eden Biga Bölge Trafik Komiseri İlyas Öktem, “Trafik güvenliği açısından büyük önem taşıyan önde giden aracın görülmemesinden kaynaklanan, arkadan çarpma şeklindeki kazaların önlenmesinde büyük rol oynayan ECR-69 ve ECR-70 standardındaki arka işaret levhalarının traktör römorklarının arkasına takılması gereklidir. İlçemizde yapılan trafik denetimlerinde traktör römorkları büyük bir çoğunluğunda bu işaret levhalarının ve römork yazısının bulunmadığı gözlenmiştir. Önce can güvenliğimiz düşüncesinden hareketle tüm traktör römorklarının arkasına 2 adet reflektör ve ortasına12×52 cm ebadında kırmızı zemin üzerine beyaz harflerle reflektif (yansıtıcı) özelliği olan römork yazısı takılacaktır. Traktör sürücüleri römork arka işaretlemelerindeki eksikliklerin kısa zamanda giderilmesi gerekmektedir. Yapılan kontrollerde arka işaret levhalarını takmayan traktör sürücülerine Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesine göre yasal işlem yapılacaktır.” Dedi.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi