Seçimin ‘en genç belediye başkanı’ Zeynep Çelik, mazbatasını aldı Seçimin ‘en genç belediye başkanı’ Zeynep Çelik, mazbatasını aldı
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’nın da katıldığı toplantıda, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

CHP Biga İlçe Başkanlığın’da gerçekleştirilen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, açılış konuşmasını CHP Biga İlçe Başkanı Atilla Diren yaptı. Diren, " 31 Mart yerel seçimlerin ardından ilk kez bir araya geliyoruz. Öncelikli olarak kampanya sürecinden bahsetmek istiyorum. Biga da yerel dinamikleri göz önüne alarak Belediye Başkanımız İsmail Işık başkanlığında güzel ve pozitif bir kampanya hazırlandı. Biga’mıza uygun programlar belirlendi. Daha güzelini hep birlikte başarmak ile ilgili bir kampanya modeli geliştirildi. Özgün bir model oldu. Ekrem İmamoğlu ve ekibinin hazırladığı pozitif kampanyanın başarısı da bizim kampanyamız ile ilgili netice verebilir. 24 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonucu biliyoruz. AK Parti adayı odaklı ve agresif bir kampanyanın başarılı olması gerçekten zordu. Sonuç itibari ile başarı olarak
adlandırılmaktansa doğru bir strateji ortaya koyduğumuz ifade edebiliriz. AK Parti bunun farkındaydı, en önemli bakanlıklarından birinin başındaki isim olan Süleyman Soylu, Tarım Bakanı, Grup Başkanvekili olmak üzere iki tane AK Parti Milletvekili MHP il ve ilçe başkanları ve ülkü ocakları Biga da neredeyse kamp kurdular. Ayvacık, Gönen, Çan, Bayramiç gibi birçok ilçede tekrar edilen Biga gibi kavramı ise belediyecilik anlamında yerel başarıları gösterdiğini düşünüyorum. Seçimin çok düşük bir farkla kaybedilmiş olması bizlerin özeleştiri yapması gerektiğini ortaya koyuyor. Anlatmaya çalıştığım durum bazı gerçekleri hatırlatmaktan ibarettir. Biga modern, gelişmiş bir ilçe olma yolunda Yaşanacak Şehir ve Mutlu Biga vizyonu ile yaklaşık 5 yılda önemli bir noktaya gelmiş durumda. Bizler son bir buçuk aylık yönetimdeki çalışmalarına izlediğimiz de ciddi bir sorun olduğunu görüyoruz. Eğer hızlı bir şekilde bir araya gelip geçmişteki hatalara düşmez isek hep birlikte yeniden ilçemizde sosyal demokrat birlikteliği ile iktidarı taşıyabiliriz." dedi.

Biga'da 350 oy ile seçim kaybettiklerini belirten CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ise şunları söyledi: “Seçimle ilgili bundan sonraki yol haritamızı belirleyip, şöyle konuşacağız. Bizler Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bu seçimde beklediğimiz sonucu alamadık. Tabii ki burada belediyemizi kaybetmek istemezdik ama zaten Biga hiçbir partinin çok büyük vaatleri ile alınan bir yer olmadı. Daha önce biz 700 oyla kaybetmiştik, 690 oyle almıştık. Şimdi de 350 oyla el değiştirdi belediyemiz. Bizler yeniden mücadelemizde başlıyoruz. Bizler dediğimiz gibi Cumhuriyet Halk Partisiyiz, düştüğümüz yerden kalkmasını da biliriz. Gayet organize bir şekilde çalışarak inanıyorum ki Türkiye'de esen Bahar havasını bir sonraki belediye seçimlerinde Biga’mızda da estireceğiz. Özellikle Türkiye'deki bahardan bahsederken İstanbul'daki bahardan bahsetmeden edemeyeceğim. Çünkü bizim hep anlatmaya çalıştığımız adaletsizliği ve hukuksuzluğu 81 milyon görmüş oldu. Herkes şahit oldu. Akılla izah edilemeyecek şekilde seçimi iptal ettiler. Açıkçası biz seçimin iptal edilmemesini bekliyorduk. Çünkü hukuken böyle bir şey mümkün değil. Bir zarfta 4 tane oy var, bir tanesi çalınıyor, diğerlerine hiçbir şey olmuyor. Bunu anlatmak mümkün değil. Hiçbir şekilde hukuken, ahlaken bu seçimi değerlendirmek, bu seçimi YSK’nın verdiği kararı doğru bulmak mümkün değil. YSK tamamı ile bağımsızlığını kaybetmiştir. Hukuk ülkemizde bitmiştir ve bunun tescili de burada ortaya çıkmıştır. 82 milyonda bunu görmüştür. Ekrem İmamoğlu yeniden Belediye Başkanı olacak İstanbul'a ben buna inanıyorum. Çünkü bizim halkımızın vicdanı buna izin vermez. Devlet istediği kadar bütün imkanları ile bu işe soyunsun, Cumhurbaşkanı isterse tek tek kapı kapı gezsin, inanıyorum ki bu seçimde halkımız gereken cevabı verecektir. İstanbul'u biz yeniden Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliği ile bütün bizim ittifakımız’a oluşturan partililerle beraber kazandıracağız ve baharı tekrardan İstanbul'a getireceğiz. İstanbul'da her şey güzel olacak. Ben inanıyorum bir sonraki seçimde Biga'da da her şey çok güzel olacak” dedi.

CHP İlçe başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya CHP Çanakkale Milletvekilli Özgür Ceylan, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, Eski Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Eski Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, İlçe Yöneticileri, Kadın Kolu ve Gençlik Kolu Başkanları, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi