Biga'nın Genç Zekaları Türkiye Finalleri'ne Göz Dikti! Biga'nın Genç Zekaları Türkiye Finalleri'ne Göz Dikti!
Tevfik Emin Başarır İlkokulu halı sahasında düzenlenen sergi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katıldı.

21 Özel Eğitim öğrencisinin 2018-2019 eğitim öğretim yılı boyunca 6 özel eğitim sınıfında yapmış oldukları çalışmaların sergilendiği açılışta İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen,
öğrencilerin ortaya koydukları eserleri oldukça beğendiğini belirterek, öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Çocukların öğretmenleri rehberliğinde becerilerini geliştirerek ortaya güzel eserler çıkarmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilen, "Eğitimlerinin yanında el becerileri kazanmış olmaları hem kendilerini hem de ailelerini mutlu ediyor. Bu bireylerimize ihtiyaçları doğrultusunda verilen eğitim ve öğretim olanakları, bireysel becerilerini ve çevreyle iletişimlerini geliştirmelerine büyük katkılar sağlamakta ve toplumda kendi kendilerine yeten bir birey konumuna gelmelerini sağlamaktadır" dedi.

Tevfik Emin Başarır Okul Müdürü Bayram Ali Dur ise özel eğitime muhtaç 21 öğrencinin çalışmalarından oluşan yıl sonu sergisinde çeşitli el sanatlarından oluşan eserlerin yer aldığını belirterek; "Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin, yeterlilik alanları göz önünde bulundurularak, gerekli imkanlar sağlandığında neleri başarabildikleriyle ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla yıl sonu sergisi düzenlemiş bulunmaktayız" diye konuştu.

Tevfik Emin Başarır İlkokulu personeli Hali İbrahim TURAN'ı okuldaki işinde göstermiş olduğu üstün çabadan ve özverili çalışmalarından dolayı madalya ve plaket ile ödüllendirdi. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü ve beraberindekiler öğrencilerin hazırladığı çalışmaları yerinde inceledi.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi