Art arda depremler! Bu sefer 4.4 Art arda depremler! Bu sefer 4.4
Bir otelde gerçekleşen Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Derneğinin olağan genel kuruluna, kent merkezi ve ilçelerinde görev yapan dernek üyesi 100’e yakın gazeteci ile Basın İlan Kurumu (BİK) Çanakkale İl Müdürü Hasan Hüseyin Kemal katıldı.

Divan Başkanlığını Hasan Sami Er, Başkan Yardımcılığını Ferit Kavas, Katip Üyeliğini ise Esma Sabaz’ın yaptığı genel kurulda, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin geçmiş dönem faaliyet raporu ve bütçesi okunduktan sonra, kabul edilip, onaylandı.

Hafize Akıncı, tek aday olduğu genel kurulda üyelerin oylarıyla yeniden başkan seçilerek görevine devam etme yönünde güvenoyu aldı. Akıncı’nın yönetim kurulunda Gürkan Düzenli, Ogün İnal, Burak Akay ve Kerem İriç yer aldı. Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise; Erdem arif Sürek, Altuğ Acer, Elçin Yüzüak, Cihan Bayralı ve Mehmet Güler’den oluştu. Denetleme Kurulu Asil Üyeleri Esma Sabaz, Mert Öztürk ve Mustafa Suiçmez olurken, yedek üyeliklerde ise Serten Akkaya, Bünyamin Nami Tonka ve Tuncay Ak yer aldı.

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı genel kurulda yaptığı konuşmada; “Çanakkale genelindeki tüm ilçe ve beldelerdeki gazetecileri kapsayan bir sivil toplum kuruluşu olarak cemiyetimiz, Çanakkale için büyük önem arz etmektedir. Basın kuruluşlarına ve gazetecilere yaptığı destek kadar, kentte de o kadar katkı sağlamaktadır. Bilindiği üzere; maliyetlerin artması ve gelirlerin azalması ile özellikle yerel basınımız zor günler geçiriyor. Bu zor süreci ancak birbirimize destek vererek ve birlik beraberlik içinde gerekli girişimleri yaparak aşabiliriz. İşte bu sebeple birbirimize oldukça fazla ihtiyacımız var ve bunu ayrışmadan yapmamız gerektiğinden, cemiyetimiz çatısı altındaki bu birlik ve beraberliğimiz daha çok önemli hale gelmektedir. Meslektaşlarımızın daha iyi şartlarda çalışması ve basın kuruluşlarının daha iyi yerlere gelmesi için yaptığımız çalışmalar Çanakkale ile sınırlı değil. Hak arayışımızı bağlı bulunduğumuz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile Türkiye genelinde de yapıyoruz. Her ay Türkiye genelindeki cemiyet başkanları ile toplanıp, sorunları tespit edip üst düzey yöneticilerle görüşerek çözmeye çalıştık ve şimdiye kadar birçok sorunu da giderdik. Bildiğiniz gibi bizim cemiyet yerimiz var. Ofisimizde görevli bir meslektaşımız duruyor. Mesai saatlerinde hizmet veren Cemiyet ofisimizin kapısı, tüm üye olan veya olmayan tüm gazetecilerimize açıktır. Konum olarak merkezde olması itibari ile muhabir arkadaşlarımız özellikle haberlere giderken veya dönüşlerinde kafelerde oturmak yerine burada vakit geçirebilirler Çünkü Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti, kent genelini kapsayan bir dernek olup, Çanakkale genelindeki tüm gazetecileri kapsayan bir sivil toplum kuruluşudur. Hedeflerimizden biri de; hep beraber vakit geçirip sorunlarımızı konuşacağımız bir lokalimizin ve basın müzemizin olması için çalışmalar yapacağız. Çanakkale’nin daha yaşanabilir bir kent olması, yatırımların gelmesi ve gelişmesinde biz gazeteciler olarak üzerimize düşen görevi aksatmadan, tarafsız bir şekilde yerine getirmek için çalışacağız. Sözlerime son vermeden, bu cemiyeti kuran, şimdiye kadar görev yapmış başkanlara, yönetim kurullarına ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Genel Kurul sonrası Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti üyeleri hep birlikte iftar yaptı.

Editör: Haber Merkezi