Okullarda tatil sonrası ilk ders zili çaldı Okullarda tatil sonrası ilk ders zili çaldı
Hobi Bahçesi’nin açılışına Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ağacın yanı sıra çeşitli bitkilerin yer aldığı Hobi Bahçesinde çocuklar şehrin içinde meyve, sebze ve mevsim çiçekleri yetiştirebilme fırsatı buluyor.

Okul Müdürü Hasan Hüseyin Sargın, “Bugün burada hobi bahçemizi hizmete açtık. Çocuklarımız burada toprakla iç içe olacaklar, sebze ve meyve yetiştirmeye alışacaklar. Önemli olan çocuklarımızı bu şehrin yorucu ortamında dinlenebilecekleri, toprakla buluşabilecekleri ortamlar oluşturmaktı. Bunu oluşturduk, çok güzel bir gün oldu” dedi.

Öğrencilerin doğayla iç içe olabilme fırsatı kazandıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, “Benim en çok hoşuma giden, bugün benim için çok özel olan uygulama bahçesi. Çocuklarımızın kendi el emekleri, ektiği bir şeyin geliştiğini görmesi, üretimi görmesi, maalesef tüketen bir toplum olduğumuz için üreticiliği aşılamak çok da kolay yetişmiyor. Ama illa başkalarından beklemek gerekmiyor. Herkes bulunduğu ortamda, bulunduğu yerde yaparsa çocuklarımız üretkenliği, üretimin ne olduğunu anlar. Böyle çalışmaların devam etmesini diliyoruz. Bizim için güzel bir ortam oluştu, yeşillik, orman çok güzel” diye konuştu.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi