Bu yerlerde yaşayanlar tekrar sandık başına gidecek Bu yerlerde yaşayanlar tekrar sandık başına gidecek


Biga Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı İsmail Işık, 31 Mart seçimleri sonrası ilk kez basının karşısına geçti ve önemli açıklamalarda bulundu. Ortaya atılan iddialara belgeli yanıtlar veren İsmail Işık, mevcut başkan ve yönetimini de beceriksizliklerine bahane üretmekle suçladı. İsmail Işık ayrıca AKP ilçe başkanı ve kadın kolları başkanı ile ilgili de bazı iddialarda bulundu ve bu iddialarını belgelere dayandırdı.Yapılan yanlış uygulamaları da eleştiren İsmail Işık, Biga yararına olacak her işe destek olacaklarını ifade etti. ‘Hesap böyle yapılır’ diyen İsmail Işık, aynı zamanda mevcutyönetime hesap uzmanlığı dersi verdi.

CHP Biga İlçe Başkanlığı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirilen basın açıklaması İsmail Işık’ın facebook sayfasından da canlı olarak yayınlandı.

İşte o açıklamanın tamamı şöyle:

“DEVAM EDEN TEK ÇALIŞMAYI DA BİZ BAŞLATTIK”

“31 Mart Seçimlerini tamamladık, 72 günden bu yana da seçimi kazanan arkadaşlarımız, Belediye Başkanlığı görevini yapmaya çalışıyorlar. Biz de bu süreçte hem yapılan açıklamaları hem de yapılan çalışmaları ve ortaya konan belediyecilik anlayışını ve vizyonunu; parti yönetimimiz ve belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte takip ediyoruz. Ne yazık ki; yeni yönetim manipülatif açıklamalar ve yanlış yönetim sonucunda bu açıklamayı yapma gereği ortaya çıkmıştır. Göstermiş olduğunuz yoğun ilgi için de hem basın mensuplarına hem de Bigalı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Ben 5 yıllık belediye başkanlığım süresince hep ifade ettim. 50 yıllık hayatımın en onurlu 5 yılını Biga belediye başkanı olarak ve bu şehre hizmet ederek yaşadım. Bana bu onuru yaşatan Biga halkına da bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. 5 yıllık görev süremiz boyunca yeni bir anlayış ve vizyonla bu kente hizmet etmeye çalıştık. Bununla birlikte de ‘yaşanacak şehir’ ve ‘mutlu’ sloganlarına uygun olarak davranmaya çalıştık. Yaşanacak bir şehirde herkesin mutlu olması bizim en büyük hedefimizdi. Biz bu hedeflerimizi büyütmek ve geliştirmek için de 5 yıl boyunca çalıştık. Bu 5 yıl boyunca yaptıklarımız zaten meydanda. Biz en önemli olarak şunu yaptık: Biz Biga’nın önemli sorunlarına neşter vurduk. Bunları da Allah’ın izniyle, belediye çalışanlarımızın emeği ve belediye meclis üyelerimizin isteğiyle tamamladık. Belediyenin şuan devam eden bir tek çalışması var. Yeni bir iş anlamında herhangi bir şey üretilemedi. Şu anda devam eden, Belediyenin çalışıyor gözüken kısmı bizim geçen yıl başlattığımız altyapı çalışması. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla çok ciddi bir soruna çözüm üretilecek. Biz 5 yıllık görev süremiz sonunda, çevremizdeki ilçeler arasında örnek gösterilen bir ilçe olduk. Biga’ya dışarıdan gelenler, Biga’da yaşayanlar ve dışarıda yaşayan Bigalılar, Biga’ya her geldiklerinde Biga’daki değişimi ve gelişimi olumlu yönde gördüler. Çevremizdeki ilçelerde de ‘Biga gibi’ denmeye başladı. Biga bir çekim merkezi haline geldi. Artık insanlar Biga’ dan gitmek yerine, Biga’ ya gelmeye başladılar ve bizim yönetimimizde olan Biga Belediyesi’nin buna çok ciddi katkısı olmuştur. Biz 5 yıl boyunca hiç kimseyi dışlamadık, siyasi düşüncesine bakarak iş ve işlem gerçekleştirmedik. Biz Biga’ nın neye ihtiyacı varsa onları tespit ettik ve yerine getirdik.”

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI BELEDİYEDEN ÇIKMIYOR”

“Parti rozetini çıkarttım demenin lafta olmadığını gerçek uygulamalarımız ile de ortaya koyduk. Ve şu anki yönetim görüyoruz. Sürekli ‘Para yok’, ‘borç var’, ‘siz seçimlerde şunu desteklediniz’, ‘siz seçimlerde bizi desteklemediniz’ gibi söylemlerle Belediyeye giden insanlara üzülerek takip ediyoruz ki hissettiriyorlar. 5 yıl Biga bu anlayışının dışında yönetildi ve Biz Biga’yı hep birlikte bu hale getirdik. Rozetin çıkmadığı zaten şundan belli: AKP İlçe Başkanı sürekli belediyede zaten. Bütün sosyal medya paylaşımlarında ve belediyeye giden gelen arkadaşlarımızdan duyduğumuz kadarıyla Biga Belediyesi’ne 12 Nisan tarihi itibariyle siyaset bulaşmıştır. Mevcut belediye başkanı kendi açıklamasında belediye çalışanlarının tedirgin olduğunu ifade ediyor. Belediye çalışanları neden tedirgin olsun ki! Her gün birilerinin görev yerleri değiştiriliyor. Farklı farklı açıklamalar yapılıyor. Belediyede çalışan arkadaşlar da bundan ciddi derecede tedirginler, rahatsızlar. İş üretilememesini buna bağlıyorlar. Bunu çözecek olan kim. Arkadaşları rahatsız etmeyin, onlar da doğru düzgün işlerini yapsınlar. Belediyenin borçlarını çıkarmak için bile ‘Ramazan geldi’, ’23 Nisan oldu’, ’19 Mayıs oldu’ gibi bahaneler ürettiler. Bunlar çok tabi yönetememenin bir göstergesidir.”

“BORCU 89 MİLYON LİRA İLE DEVRETTİK”

“Ben seçimi kaybettikten sonra, seçimin ertesi günü, Belediyenin ilgili birimlerini aradım. 31 Mart tarihi itibariyle Belediyenin borcunu, alacağını çıkarır mısınız, dedim. Öğleden sonra da belediyeye gittiğimde, belgeler masamın üzerindeydi. Bunlar kolaylıkla hazırlanabilecek belgeler. Onların açıklamalarına bakıyoruz. Bizim elimizdeki rakamlara bakıyoruz. Arada ciddi farklar var. Bana teslim edilen belgelere göre, 1 Nisan günü Biga Belediyesi’nin borcu, her şey dahil; 89 milyon 629 bin lira. Bunun 43 milyon lirası uzun vadeli borç. 18 yıla kadar vadeleri var. Altyapı yatırımları, Şehir Parkı, Kapalı Pazaryeri gibi büyük yatırımlarımız bu uzun vadeli kredilerle gerçekleştirildi. Bunların içerisinde Belediyenin Biga esnafına olan borcu, 6-7 milyon lira civarındadır ve bunlar sürekli olan borçlardır.”

“BİZ DE BORÇLU DEVRALDIK AMA SIZLANMADIK”

“Biz 2014 yılında Biga Belediye Başkanı seçildiğimizde, geçmişle ilgili hiçbir açıklama yapmadık. Belediyede borç olur. Çalışan belediyenin borcu olur. Çalışmayan belediyede borç olmaz. 2014 yılı 1 Nisan günü dolar kuru 1,98’di. O zaman devraldığımız borç yaklaşık 30 milyon liraydı. Böl 2 liraya, 15 milyon lira. Bugün 90 milyon borcu var belediyenin. Bölün 6 liraya. Dolar 5,85. Biga Belediyesi’nin borcu 5 yıl önce neyse, 5 yıl sonra da dolar bazında aynı oranda. Bu yıl moda oldu belediye binalarına afişler asmak. Rakamları abartarak, kur farkıyla yansıtmak. Kur farkı nereden geliyor? 18 yıl vadeli Japonya’dan altyapı projesi için temin ettiğimiz krediden kaynaklanıyor. Bunun içerisinde 2012 yılında alınan kesimler de var. Ben o zaman belediye başkanı değildim. Arıtmanın bir kısmı o zaman yapıldı. Ama ödemesi 2018 yılının Temmuz ayında başladı. O zamana kadar da herhangi bir ödeme yapılmadı. Çünkü 7 yıl ödemesiz süresi vardı bunun. Kur farklarıyla, faturalandırılmamış borç gibi… Mali müşavirim. Ben ‘faturalandırılmamış borç’ deyimini ilk kez bu arkadaşlardan duyuyorum. Onları bunlar eklemişler. İşte Belediyenin borcu 123 milyon diyorlar. Arkadaşlar Biga Belediyesi’nin borcu 89 milyon liradır ve yarıdan fazlası uzun vadeli kredilerden kaynaklanmaktadır. Bizim bıraktığımız tarihte Biga Belediyesi’nin 120 milyon lira bütçesi vardı. Bu bütçe içerisinde aylık kredi taksidi ödememiz 775 bin liradır. Biga Belediyesi’nin borcu var ama bunun karşılığında neler yapıldı. Bunları herkes biliyor. 12 belli başlı projemizin toplamı 140 milyon lira.”

“YAPILANLARI DA SÖYLEYİN”

“Düşünün 5 yıl öncesini. Hamdibey Mahallesi’ni, çarşı merkezini, Kavaklık bölgesini sel basıyordu. İnsanlar evlerinden dışarı çıkamıyorlardı. Biga’da kayıklarla geziliyordu. Bunları yapınca Biga Belediyesi’nin borcu da olacaktır. Ciddi bir çevre düzenlemesi çalışmalarımız oldu. Kültür sanat anlamında örnek gösterilen bir belediye olduk. Sadece kültür ve sanat etkinliklerimiz nedeniyle ödüller aldık. Atatürk Kültür Merkezi, Güney Marmara’nın en büyüğüdür. Şehir Parkı en büyük yeşil alanıdır. Katlı otopark Güney Marmara’da yok. Bunların hepsi Biga’nın ihtiyaçlarıydı. Oraya 120 milyon lira borç asıp, her giden gelene ‘Çok borç var’ demekle olmuyor. Biga Belediyesi’nin aylık krediden kaynaklanan ödemesi 775 bin liradır. Bütçesi 120 milyon liradır. Bütçenin yıllık yüzde 10’una bile karşılık gelmez. Burada şikayet edilecek, sızlanılacak bir durum yoktur. Şikayet edenler, sızlananlar, ne yazık ki; geçmiş dönemi karalamak için kullanılıyor bunlar. Arkadaşların bu kenti yönetmek için biz vizyonlarının olmadığını tahmin ediyorum. Yönetme becerilerinin olmadığı da bu 72 günde ortaya çıkıyor zaten. Biga Belediyesi’nin 72 günlük durumuna, belediye çalışanlarının yaşadıklarına baktığımızda bu yönetim anlayışındaki sıkıntı önümüzdeki 5 yıl hepimizi rahatsız edecektir. Borçları söylüyorlar. Peki alacakları da söyleyin. 13 milyon 350 bin lira alacak vardı 1 Nisan tarihi itibariyle. Bunun yanında yaptıklarımızı da söyleyin. Bunların hepsi bölgede olmayan şeylerdi. Biga Belediyesi ölçeğindeki gibi küçük bir belediyenin kolay kolay yapamayacağı şeyler bunlar. Kapalı Pazaryeri yıkıldı. Güney Marmara’nın en büyük kapalı alanlarından birini yaptık. 2000 metrekare daha ilave ettik. Eskisinden sağlamlık anlamında kıyas kabul etmez. Eskisi yapılırken pazarcılardan 3 milyon lira para toplandı. 1 milyon 800 bin liraya pazaryeri yapıldı. 1 milyon 200 bin liraya belediye buradan kendine kaynak yarattı. Biz hiç kimseden tek kuruş almadan 15 milyon liraya kapalı pazaryeri inşa ettik. Bunlara da bakmak lazım. Geçmiş dönemlerde yapılanların çok daha fazlasını bu 5 yıl içinde gerçekleştirdik. Biga’da girilmeyen, müdahale edilmeyen tek sokak kalmamıştır. 800’e yakın sokak vardır Biga’da. Hepsine Biga Belediyesi tarafından girilmiştir. Su baskınlarının yanında, toz ve topraktan da kurtuldu Biga.”

“BESLEME MEDYALARINA RAMAZAN ETKİNLİKLERİNİ VERDİLER”

“Arkadaşlar şeffaflıktan bahsediyorlar. Duyuyoruz Şehir Parkı’nın bir bölümünü kiraya vermişler. Bununla ilgili bir ihale yapılmış mı? Herhangi birinden teklif alınmış mı? Belli değil. Ramazan etkinlikleri yapıldı. Basın toplantısında soru soran arkadaş, Ramazan etkinliklerini almış, toplantıda geçmiş dönemi karalayıcı iftiralarla gazetecilik yaptığını göstermeye çalışıyor. Bunu da hem buradaki basın mensubu arkadaşların hem de sizlerin takdirine bırakıyorum. Bu amiyane tabirle ‘besleme medya’ seçimlerden önce de hakkımızdaki yalan, yanlış haberlerle Biga’da bir algı yaratmaya çalışan ekiplerden bir tanesiydi. 5 yıllık belediye başkanlığım döneminde de, şu 72 günlük süre içinde de hakkımızda, aleyhimizde söylenen dedikodular var. Geçmiş 5 yılla ilgili olanların hepsiyle ilgili kayıtlar belediyede. Arkadaşlar baksınlar. Seçim döneminde ne konuştularsa, baksınlar. Onların gerçek olmadığını Biga kamuoyuyla paylaşsınlar.”

“KADIN KOLLARI BAŞKANI BANKAMATİK ÇALIŞANI”

“Yine çok üzüldüğüm, algı yönetimine ve karalamaya hizmet eden bir diğer açıklama, Biga Belediyesi’nde bankamatik memuru varmış. Biga Belediyesi’nde bir tane bile bankamatik memuru varsa, bunu açıklamayan en basit deyimle alçaktır ve namerttir. Yalancıdır ve müfteridir. Ben 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. Biga Belediyesi’nde bu 5 yılda çalışmadan para alan tek bir belediye çalışanı yoktur. Tespit etmişlerse açıklasınlar. Bankamatik memuru arıyorlarsa, Bayramiç Belediyesi’nde maaş alan AKP Gençlik Kolu Başkanı var. Benzer şeyler Biga’da da var. Bunlar hep duyduk ama seçim üstü dile getirmedik. Bizim tarzımız değil, karalamak, yanlış şeyler konuşmak. Teyit ettirdik. AKP Biga Kadın Kolları Başkanı ne yazık ki, bölgemizdeki önemli bir sanayi kuruluşunda 2016 yılından bu yana sigortalı olarak çalışıyor gözüküyor. Bu arkadaşımız belediye meclis üyesi oldu. Yerine başka bir Bigalı arkadaşımıza kadın kolları başkanlığı teklif edilmiş. Kabul etmesi durumunda da aynı firmadan aylık maaş teklif edilmiş. Arkadaş da görevi kabul etmemiş. Kendisi bunu bana anlattığında, ‘kullanabilir miyim’ diye sordum. Onay verdi. Bu yüzden paylaşmaktan sakınca duymuyorum. Benim söylediklerim dedikoduya, karalamaya, algı yaratmaya dönük şeyler değildir. Hepsi somut, elle tutulur, gözle görülür, delilleri, belgeleri olan işlerdir.”

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI SİYASİ GÜCÜNÜ KULLANARAK İŞ TOPLUYOR”

“Dün yine Biga Belediye Meclisi’nde 149 yıllık belediye tarihinde ilk defa belediye başkan yardımcılığı kadrosu açıldı. Dün ücreti tespit edildi. Kamuoyunda isimler konuşuluyor. Ben bunun ötesinde başka bir şey söylemek istiyorum. Bu kadın kolları, gençlik kolları örneklerinde olduğu gibi benzerleri ilçemizde de var. Sayın belediye başkanının işyerinde de var. Hibe kredi miktarları ile ilgili tabela asılıdır. Kendisi ilçe başkanlığı döneminde hibe alarak bir tesis oluşturdu. Şuandaki mevcut ilçe başkanı, siyasi gücünü kullanarak piyasadan iş topladığını, başkalarının işlerini aldığını bana anlatanlar var. Onlardan da paylaşma konusunda onay aldım. Bir vatandaşımız iş alıyor, AKP ilçe başkanı gidip o işi onun elinden alıyor. Ya da ortak oluyor. Mehmet Özkan bey kısa bir dönem belediye başkan yardımcısı kullandı. Sonra o da bıraktı. Biga Belediyesi’nin geleneğinde böyle bir şey yok. İki arkadaşımıza masraflarıyla beraber 5 yılda 2-3 milyon liraya yakın bir para ödeyecekler. Madem para yoktu. Biga Belediyesi’nin imkanları yoktu. Bu iş nereden çıktı? Bu maaş gerekli miydi? Meclis toplantısında yine gündem dışı Bosna’ya gezi konusu geldi. Madem para yok, bu nereden çıktı? Borcu olan Biga Belediyesi’nden bahsediyorum. Söylemeye çalıştığım, bu arkadaşların siyaset yapmaktaki asıl amaçları hizmet üretmek değildir. Karşı tarafı karalamak ve kendilerine rant sağlamaktır bunların amaçları. İlçe başkanı, kadın kolları başkanı, belediye başkanı, belediye başkan yardımcıları örnekleri her şeyi anlatıyor.”

“BELEDİYENİN RUTİN İŞLERİ İÇİN BİLE SEÇİM MASRAFLARI ADI ALTINDA BAĞIŞ İSTENİYOR”

“Yine üzülerek duyuyorum. Belediyenin yapması gereken rutin işlerle ilgili, belirli insanlardan seçim masrafları adı altında yardımlar talep ediliyor. Arkadaşlar Biga küçük yer. Bunların duyulması, bilinmesi çok normal. Biz bunları hep duyduk. Sizin iddialarınız varsa, bizimkiler iddia değil, gerçektir. Tabelası oradadır. İş yapılan insanlar oradadır. Meclis kararları oradadır. Bütün akçeli işler ne yazık ki buralarda dönmeye başlamıştır.”

“DEVRİ SABIK YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR. AMAÇLARI RANT”

“Biga Belediyesi’nin bizim dönemimizde şeffaf olmadığını, Biga Belediyesi’nde olan bitenden haberdar olmadıklarını iddia ediyorlar. Her yıl Ocak ayında Biga Belediyesi’nde denetim komisyonu kurulur. Şuandaki başkan da bu komisyonun bir dönem üyeliğini yapmıştır. Plan Bütçe Komisyonu’nun uzun dönem üyeliğini yapmıştır. Ve Biga Belediyesi’nin mali durumu, borcu, alacağı, ödenmiş veya ödenmemiş SSK’sı hepsi Mart ayında bütün meclis üyelerine verilir. Denetim Komisyonu Ocak’tan Mart’a kadar belediyeyi denetler. Ve raporunu Meclis’e sunar. Bunlar Meclis’te onaylanır. Ellerinde belge var. Orada Biga Belediyesi’nin bütün mali durumu yazıyor. Açın, bakın. Anlamıyorlar herhalde. Diyecek başka bir şey bulamıyorum. Biga Belediyesi’nden açıklama yapılmadığını söylüyorlar. Ancak kendi ellerindeki meclis kararlarını gazetelere götürüp orada yayınlattırdılar. Bizimle ilgili bir kara dönem, devri sabık yaratılmaya çalışılıyor. Ama bizim yaptığımız işler ortada. Biz buradayız. Hayatımız, mal varlığımız her şeyimiz ortadadır. Yaptığımız işler de ortadadır. Belediyenin 149 yılık geçmişi, yapılan işler arkadaşların ellerinin altındadır. Açıp baksınlar. Onların içinde bir tane gereksiz, bir tane değerinden yüksek fatura bulmaları mümkün değildir. Her zaman söyledim. Ben bir mali müşavir, hesap uzmanı titizliğiyle bu harcamaları yaptım. Bir tane fazla, gereksiz harcama bulunamaz orada. Biga Belediyesi bizim dönemimizde gelişti. Farklı hizmetler yapmaya başladı. O yüzden tabiki harcamalar da arttı. 2019 yılını saymıyorum. Biz 4 yıllık dönemde 344 milyon lira bütçe kullandık. Bütçelerimizin gerçekleşme oranları yüzde 98.98, 99.17, 94.27, 99.21 olmuştur. Biz Biga’nın ihtiyaçlarına göre bütçemizi planlamışız ve onların hepsini yüzde 100’e yakın gerçekleştirmişiz. 344 milyon bütçe kullandık. Yalnızca 10 kalem büyük projemiz 140 milyon lira tutuyor. Bu çalışmalar sonucunda Biga’nın çehresi değişti ve Biga’da yaşayan insanlar rahat ve huzurlu bir hale geldiler.”

“BENİM FOTOĞRAFLARIMI NE YAPACAKSINIZ”

“Belediye şirketi ile ilgili evrakların teslim edilmediğini söylediler ve bana Noter’den 12 Nisan tarihinde ihtarname gönderdiler. Ben de ona süresi içinde cevap verdim. Hem belediyenin hem de belediyenin şirketinin evrakı, sözleşmesi, dosyası hepsi belediyededir. Biz seçimi kaybettiğimizde belediyede bir tane özel eşyam yoktur. Ceketimi alıp çıktım. Gönderdiğim ihtarnamede de bunların belediyenin ilgili biriminde olduğunu kendilerine söyledim. Ben belediyeden ayrılırken belediyenin evraklarını, bilgisayarlarını almış gelmiş değilim. Hardisklerin silindiğini söylediler. İki tane hardiski sildik. Bir tanesi benim sekreterimin kullandığı, benim özel yazışmalarımın, programlarımın olduğu bir bilgisayardı. Diğeri de basın birimindeki arkadaşlarımızın kullandığı bilgisayarlardı. Orada da benim fotoğraflarım, yazışmalarım vardı. Siz bunları ne yapacaksınız? Biz de onların yedeklerini aldık. Bilgisayarları değil. O bilgiler de benim arşivimde duruyor. Fotoğraflar, günlük programlar, yazışmalar vs. Bu kadar ağlanmayı gerektirecek ne var ya. Sosyal medya hesapları teslim edilmedi. Onların hepsinde benimle ilgili, bizim dönemimizle ilgili görüntüler var. Biz ne yaptık, onları kapattık. Biga Belediyesi’nin ismini üzerimize geçirmedik. Aynı isimlerle onlar da ertesi gün açtılar. Bizim dönemimizdeki haberleri, benim fotoğraflarımı, duyuruları silme zevkini yaşayamadıkları için herhalde bunu söylüyorlar. Bunlar samimi söylüyorum, açıklama yapılabilecek şeyler değil ya. Bugün biz kendi hesabımızı sildik. Ertesi gün siz de aynısını açtınız. Bilgisayarlar orada. Bundan ibaret şeyler bunlar.”

“ŞİRKETİN MİZANI BELEDİYEDE, HER ŞEY ORTADA”

“Biga Belediyesi’nin şirketi, 2015 yılının sonunda kurulan, 2016 yılının başında faaliyete geçen 18 tane işletmesi olan ve 130 çalışanıyla Biga’nın üçüncü ya da dördüncü en çok istihdam sağlayan şirketi haline gelmiştir. Şirketimizin yöneticileriyle ilgili akla hayale sığmayan şeyler söyleniyor. Bize bilgi verilmedi dendi. Şirketin 31 Mart tarihli mizanı burada. Arkadaşlar Cuma günü teslim aldılar. Pazartesi günü sabah 3-5 meclis üyesi ve bir ara belediye başkanının da katıldığı sunumda Biga Kent Hizmetleri AŞ ile ilgili gerekli bilgiler verilmiştir. Benim gidip bilgi vermemi isteselerdi, ben de seve seve gider, bütün bilgi, birikim ve deneyimlerimden arkadaşlarımızı yararlandırmak isterdim. Ben bir Biga aşığıyım. Biga sevdalısıyım. Biga’nın yararına olacak ne varsa da her zaman bunun yapılmasına başta ben, partim ve meclis üyesi arkadaşlarımla katkı vermeye her zaman hazırız. Ama lütfen kimse karalamalarla, algı operasyonlarıyla gündemi karıştırmasınlar.”

“KURUYEMİŞİ BİLE BALIKESİRLİ FİRMADAN ALIYORLAR”

“Bir de diyorlar ki ‘Biz Biga’daki firmalardan alışveriş yapacağız.’ Bir kuruyemiş firması var. Çanakkale’deki tek üreticisi Biga’da. Şehir Parkı’na kuruyemiş veriyordu. Göreve gelir gelmez o adamı oradan çıkardılar. Balıkesir’den kuruyemiş almaya başladılar. Bizim Biga’da olup da dışarıdan aldığımız hiçbir şey olmamıştır. Biga’da varsa Biga’dan ve sırayla alınmıştır. Özellikle sanayi esnafından araçların bakımları, tamiratları sırayla gerçekleştirilmiştir. 2014-2019 dönemi arasında Biga’da güzel işler yaptığımıza inanıyoruz. Bunu hala da çarşıya çıktığımda anlıyorum. Bizim amacımız, en büyük idealimiz Bigalıların birbirleriyle sosyalleşmesi idi. Parkları, çay bahçelerini özellikle bu amaç için yaptık. Çarşı merkezinin eksiğini gidermek için katlı otopark yaptık. Kullanılmadığından şikayet ediyorlar. Lütfen zabıta tedbirleriyle yollara bırakılan araçları oraya yönlendirin. Bunları da artık 72 günün sonunda neyin nasıl yapılacağını biz söylemeyelim.”

“BELEDİYENİN ARACIYLA KIZILCAHAMAM’DAKİ PARTİ TOPLANTISINA KATILDILAR”

“Şirketimize 3 adet araba alındı. Ama 3 tane araç aynı anda kullanılmadı. Biri satılmış yerine başka alınmış. Bir kişinin emrine 3 araba verilmemiş. Bu arkadaş da şirketimizin müdürüydü. 18 ayrı işetmesi olan bir şirketten bahsediyoruz. Bunların kontrolü ve koordinasyonu ile ilgili bir araç gerekli. Sayın belediye başkanı Kızılcahamam toplantısına o araçla gitti. Şirkete araba devretmişiz. Basın toplantısında eleştiriyorsun. Dünkü meclis toplantısında şirkete araba devrediyorsun. İhtiyaçları giderme noktasında bizim yaptıklarımızı eleştiriyor, karalamaya çalışıyorsunuz. Aynısını kendiniz yapıyorsunuz. O eleştirdiğini arabaya biniyorsunuz ve AKP’nin Kızılcahamam’da yapmış olduğu toplantıya gidiyorsunuz. Bu arabanın nesi yanlışmış.”

“KARA MİZAH GİBİ…”

“Range Rower varmış. Kara mizah olacak şeyler bunlar. Bu bahsedilen araçların sıfır 2 milyon lira. İkinci eli 1 milyon lira falan. Biga’da bile yoktur şuan. Karalamada, çamur atmada son nokta olarak değerlendiriyorum ben bunlar. Bunun dışında İstanbul’da benim yalılarım varmış. Bir tane de değil. Bunları konuşmaya bile gerek duymuyorum. Arkadaşlar görevi teslim aldıklarında Range Rower’ı sormuşlar.”

“BİGASPOR, ŞİMDİ DE AKP’NİN ARKA BAHÇESİ Mİ OLDU?”

“Bigaspor’a da geniş yer verdiler basın açıklamasında. Bigaspor hepimizin gözbebeği. Çok da başarılı bir şekilde devam ediyor. 2 yıldan beri Bölgesel Amatör Lig’de ses getirdi. Bigaspor’u CHP’nin arka bahçesi olmakla itham ediyor. Mustafa Durak arkadaşımız burada. Ocak ayında AKP Mustafa Durak’a belediye meclis üyeliği adaylığı teklif etti. Mustafa Durak AKP’den aday olmayınca Bigaspor CHP’nin arka bahçesi olmuş. Peki o zaman AKP’den adaylığı kabul etseydi, AKP’nin mi arka bahçesi olacaktı. Ya da şimdi bir meclis üyesi arkadaşımız Bigaspor’un başkanı oldu. Şimdi Bigaspor AKP’nin mi arka bahçesi oldu. Biz görev yaptığımız süre içinde Biga’daki tüm spor kulüplerine ihtiyaçları oranında destek olduk. Tarihte ilk defa 2018-2019 sezonunda 2 tane Biga takımı Bölgesel Amatör Lig’de oynadı. Biga ölçeğindeki bir ilçe için önemli bu. Deplasmanlara araç desteği, sezon başında malzeme yardımı, yılda 2 kez nakit yardımı yaptık. Daha önce yapılmayan yardımların hepsini yaptık. Biz bunun haricinde Bigaspor’da siyaset mi yapmışız. Bigaspor çalışanları, futbolcular İsmail Işık lehine mi çalışmışlar. Mustafa Durak CHP’den meclis üyesi adayı olunca algı operasyonlarının bir parçası haline geliyor.”

Editör: Haber Merkezi