Ek yerleştirme sonuçları açıklandı Ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Biga'da Hüseyin Onan İlkokulunda karne dağıtımı törenle yapıldı. Karne dağıtım törenine, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Okul Müdürü, öğrenciler ve veliler katıldı.

Karne dağıtım töreninde konuşan Biga Kaymakamı Mustafa Can, “Bugün karne günü çocukların güzel ve mutlu bir heyecanı var. Bizde bu heyecana ortak olmak için Hüseyin Onan İlkokulumuzda protokolümüz ile beraber karne dağıtımı gerçekleştiriyoruz. İlçemiz olarak bugün 62 okulumuzda 14 bin 45 öğrenci tatile giriyor. Kardeşlerimiz yaklaşık 3 ay tatil yapacak. Aynı zamanda 1190 öğretmenimiz ve idarecimiz bugün itibari ile tatile gidiyor. İlçemiz eğitim öğretim anlamında gerek Çanakkale’mizde gerek bölgemizde gerçekten eğitim anlamında hem fiziki şartlar noktasında hem de akademik anlamda çok başarılı. İnşallah velilerimizle, öğretmen arkadaşlarımızla ve idareci arkadaşlarımızla beraber çok daha üst noktalara çıkaracağız. Bundan hiçbir şüphemiz yok. İlçemizdeki öğrencilerimizin gerek sportif anlamda gerek kültürel anlamda gerek de akademik anlamda çok başarılı olduğunu yıl içerisinde katıldığımız programlarla, etkinliklerle birçok defa gördük ve çocuklarımız da bizleri ailelerimizi hiçbir zaman mahcup etmediler. Öğrencilerimizin bu yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirmelerini diliyorum. Bakanlığımız bu sene güzel bir etkinlik takvimi paylaştı. Ailelerimiz bunları uygulayabilirlerse inşallah daha verimli daha güzel eğitim anlamında çocuklarımıza daha faydalı olacağına inanıyorum. Bu vesile ile tüm öğrencilerimize, öğretmen arkadaşlarımıza tatili dolu dolu iyi bir şekilde geçirmelerini diliyorum. Biliyorsunuz bugün ve pazar günü üniversite sınavları var. İlçemizden de yeni mezun olmuş yaklaşık 2000 öğrencimiz bu heyecanı yaşayacaklar. Tabii anne-babalar daha çok heyecanlı onları görüyoruz. Onlara da şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah gönüllerinden geçen yerleri kazanmaları adına yeterli puanları alırlar. Hepsini Allah zihin açıklığı versin” dedi.

Kaymakam Can daha sonra Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ile birlikte öğrencilere karnelerini dağıttı.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi