Meteoroloji uyarmıştı! Çanakkale kuvvetli yağışın etkisinde! Meteoroloji uyarmıştı! Çanakkale kuvvetli yağışın etkisinde!
Biga Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı İsmail Işık’ın da katıldığı toplantıda sert açıklamalarda bulunan CHP Biga İlçe Başkanı Diren; hem belediye çalışanlarına sahip çıktı, hem de ‘Belediyede para yok’ söylemine tepki gösterdi. ‘Para yok’ söylemiyle bir önceki dönem Belediye ile iş yapan firmaların cezalandırıldığını ifade eden CHP Biga Biga İlçe Başkanı Diren, para yoksa 100 bin liranın üzerinde konsere verilecek paranın nasıl bulunduğunu sordu.

CHP Biga İlçe Başkanı Diren’in basın toplantısında yaptığı açıklama şöyle:

“YÖNETEMEYECEKSENİZ NEDEN ADAY OLDUNUZ?”

“31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından geçen sürede göreve gelen yeni yönetimi dikkatli bir şekilde izliyoruz. Yapılan çalışmalar, verilen kararlar ve açıklamaları takip ediyoruz. Biga halkı adına bu süreçleri takip etmeyi sürdüreceğiz. Tüm bunların yanında yeni yönetimi aynı zamanda anlamaya da çalışıyoruz.İsmail Işık başkanlığındaki 2014-2019 dönemi boyunca Biga Belediyesi’nde ortaya koyulan vizyon, yapılan çalışmalar ve Biga’nın bu 5 yıllık süreçteki gelişimi hepimizi mutlu etse de, yeni yönetimdeki arkadaşlarımız için zor bir sonucu da ortaya koyuyor. Her belediye başkanı ve yönetimi, bir önceki dönemde gerçekleştirilen çalışmaların üzerine çıkmak zorunda. Aksi halde ‘Neden aday oldunuz?’ sorusu ile muhatap olurlar. Yeni yönetimin de bu süreci iyi götüremediği ve İsmail Işık başkanımızın çalışmalarının altında kalacağı izlenimi şimdiden kendini göstermeye başladı. Birbirine uymayan açıklamalar ve uygulamalar dikkatlerden kaçmıyor.”

“GÖREVLENDİRMELERİN ZAMANI MOBBİNG İDDASINI GÜÇLENDİRİYOR”

“Biz, Biga’nın çıkarları söz konusu olduğunda ilçe yönetimi, önceki dönem belediye başkanımız İsmail Işık ve belediye meclis üyelerimizle birlikte her tür desteği vereceğimizi her koşulda ifade ettik. Burada tüm kamuoyu huzurunda tekrarlıyoruz. Ancak Biga Belediyesi tarihinde görülmemiş olaylarla karşılaşıyoruz. Biga Belediyesi hiçbir döneminde bu kadar siyasileşmemişti. AKP İlçe Başkanı arkadaşımız, Biga Belediye Başkanlığı makam odasını kendi ofisi gibi kullanmaya başladı. Belediye çalışanları siyasi görüşlerine göre ayrılıyor. Liyakata değil, siyasi görüşlerine göre atamalar ve görev değişiklikleri gerçekleşiyor. Önceki dönem başkanımız İsmail Işık’ın gerçekleştirdiği basın açıklamasının hemen ardından gerçekleştirilen görev değişiklikleri de bunu açıkça gösteriyor. Danışmada görevli arkadaşımız AKM Kültür Kafe’ de, Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışan arkadaşlarımız çöpe gönderiliyor. Kreş müdüresi arkadaşımız çocuk bakıcısı olarak görevlendiriliyor. KHK ile geçen arkadaşlarımızın hukuksuz bir şekilde görev yerlerinin değiştirilmesini büyük bir şaşkınlıkla karşıladık. Bu tam bir siyasi kıyımdır. Bunun adı mobbingdir. Bu kararların yeniden gözden geçirilmesi gerekliliği tartışılamaz.”

“PERSONEL ALIMI DA BİR YANDAN DEVAM EDİYOR”

“Bu yaşananlar bizlere yerel seçim sürecinde ortaya atılan iddiaları hatırlatıyor. Çok sayıda hemşehrimize Belediyede iş sözü verilmiş. Bu sözlerin yerine getirilebilmesi için de çalışanlar siyasi görüşlerine göre iş bırakmaya zorlanıyor. Tüm bunlar yaşanırken de Biga Belediyesi’ne, Biga Kent Hizmetleri Turizm AŞ kanalıyla 20 yeni personel alındığını duyuyoruz. Hem çalışan fazlalığından şikayet edeceksin, hem de yeni personel almayı sürdüreceksin.‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ denir buna.”

“ESERLERİN ÜZERİNDEKİ SLOGANLARI DEĞİŞTİREREK…”

“Yeni yönetimdeki arkadaşlara sesleniyorum, Biga Belediyesi’nde yaşanan tüm hukuksuzlukların takipçisi olacağımızı kimse aklından çıkarmasın. Bizler Biga’da 5 yılda ‘Yaşanacak Şehir’ ve ‘Mutlu’ Biga’yı ortaya çıkarmak için İsmail Işık başkanlığında çalıştık. Biga’mıza 5 yılda çağ atlattık. Şimdi geçmişte İsmail Işık başkanlığında üretilen, ortaya konan işlerin üzerine kendi sloganını yazarak, o işleri sizler yapmış olmuyorsunuz. Mobbing uygulamalarınızla insanlara iş bıraktırmaya çalışarak kul hakkı yediğinizin farkında değil misiniz?”

“PARA YOKSA, KONSER VE GEZİ NASIL OLUYOR?”

“Son zamanlarda beceriksizliklerine bahane olarak kullandıkları bir argüman ortaya attılar. Ne diyorlar? ‘Belediyede para yok’. Belediyede para olmadığını söyleyerek aynı zamanda geçmiş dönemde Belediye ile iş yapan Bigalı firmalara hak ettikleri ödemeleri yapmıyorlar. Böylece o firmaları cezalandırıyorlar. Belediyede para olmadığını iddia eden bu arkadaşlar, Ramazan Etkinlikleri, maç yayınları, çeşitli etkinlikler yaparak, kendi besleme medyalarını desteklemeye devam ediyorlar. Haziran’ın son haftası gerçekleştireceklerini duyurdukları festivalde İrem Derici sahne alacak. İrem Derici konserine verecek 100 bin liranın üzerinde para, Bosna Hersek’e ziyarete 30 bin liradan fazlapara madem var; Bigalı esnaflara verecek para nasıl bulunamıyor? 2 belediye başkan yardımcısına bu para madem var, balkondan borçları şişirerek sallandırmaya ne gerek vardı? Bu uygulamalar, geçmiş dönemi karalama üzerine kurulmuş bir yönetim politikasının olduğunu gösteriyor. Her geçen zaman Biga’nın gelişiminin aleyhine geçiyor. Uzlaşmak yerine kavga etmek, Biga’nın zararına olacak. Biz nasıl bizden önceki Belediye Başkanı ve yönetimiyle uğraşmak yerine, daha fazlasını yapmak için mücadele ettiysek, yeni yönetimin de görevi bundan ibarettir. Bu vesileyle Biga’ya hizmet etmiş, Biga yararına iş ve işlemlerde bulunmuş tüm belediye başkanlarına siyasi görüşlerini ayırmaksızın teşekkür ediyorum. İşini hakkıyla yapan tüm belediye çalışanı arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.”

“BİGA BELEDİYESİ, TARİHİNDE BU KADAR SİYASİLEŞMEMİŞTİ”

“Biga Belediyesi’nin mali durumunu, ödeme gücünü bizler çok iyi biliyoruz. Belediyecilik hizmet yeridir. Sızlanma yeri değildir. Belediye meclis üyeliği yapmış bir belediye başkanının belediyenin durumundan habersiz olması mümkün değil. Belediyenin mali yapısını bilerek verdiği sözleri tutması gerekiyor. Artık sızlanmayı bırakması gerekiyor. Artık çalışanlara siyasi görüşleri nedeniyle mobbing uygulamaktan vazgeçmeleri gerekiyor. Her durumda ‘Bizler Bigalıyız’ diyenlerin, Bigalı arkadaşlarımıza baskı uygulamaktan vazgeçmeleri gerekiyor. AKP Biga İlçe Başkanı’nın kendi ofisine dönmesi, siyasi gücünü kullanarak iş toplamaktan vazgeçmesi, belediye başkanı arkadaşımızın ve ekibinin Biga Belediyesi’ni siyasetten uzak tutmaları gerekiyor. Biga Belediyesi tarihinde hiç bu kadar siyasileşmemişti. En azından bundan sonra yapılan yanlışlardan dönülmesi Biga’nın yararına olacaktır. Aksi halde Biga gündemini gereksiz tartışmalarla meşgul etmeye devam edecekler. Bigalıları germeye, huzursuz etmeye kimsenin hakkı yoktur.”


“TÜM SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

“Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Biga İlçe Başkanlığı olarak tüm yaşananların sıkı bir şekilde takipçisi olacağız. Tüm hukuksuzluklardan kamuoyunun haberdar olmasını sağlayacağız. Gerekli hukuki mücadelelerin verilmesinde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Biga Belediyesi’nin bir önceki dönemiyle kavga ederek, çalışamayacaklarını, hazırlıksız olduklarını gösterenleri uyarıyoruz. Biga Belediyesi kimsenin tapulu malı değildir. Sayılı gün çabuk geçer. İsmail Işık gibi, Şükrü Kemerli gibi Biga’da yaşamaya devam etmek istiyorsanız, alnınız pak bir şekilde bu sokaklarda yürümek istiyorsanız, Bigalı gibi davranmaya başlamak zorunda olduğunuzu unutmayın.Basıntoplantımıza ilgi gösteren siz değerli basın mensuplarına da çok teşekkür ediyorum. Bu toplantılarımıza gerektikçe ve belirli periyodlarla devam edeceğiz. Çok sayıda iddia var. Geçmiş dönemde sokak dedikoduları için bile basın açıklaması yapanların sessizliğini görüyorsunuz. Bizler iddialarımızın kanıtlarını da ortaya koyarak açıklamalar yapmaya devam edeceğiz.

Geçmiş dönem Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ise konuşmasında şunları belirtti.

‘’ İNSANLARIN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIN ’’

Çok kıymetli arkadaşlarım, değerli basın mensupları öncelikle toplantımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim. İlçe başkanımız konuyla gerekli açıklamaları yaptı ama ben bir iki teknik mevzuattan bahsetmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti, anayasaya ve buna bağlı kanunlar ile yönetilen bir ülkedir. Bu kanunlar Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkesi bağlar, sade bir vatandaşı’da bağlar, belediye başkanını da bağlar, bu ülkeyi yöneten kim varsa herkesi bağlar ya da bağlaması gerekir. İş kanuna göre, bu konu çok açıktır ve çalışanın rızası olmadan görev yeri değiştirilemez. 2014 yılından önceki uygulamalarda bunlar Biga Belediyesi’ nde oldu ve arkadaşlarımız dava yolu geri döndüler. Bir diğer yasal uygulama, sayın cumhurbaşkanımızın çıkartmış olduğu(KHK) Kanun Hükmünde Kararname ile taşeronda ki arkadaşlarımız farklı bir uyguluma yarı kadrolu diyebileceğimiz şartlarda belediyelerin şirketlerine geçirildiler. Bununla ilgili (KHK) Kanun Hükmünde Kararnamede de çalışanlar belediye şirketlerine geçmeden önce hangi işleri yapıyorlarsa o işleri yapmaya devam ederler, onları başka bir yerde başka bir işle görevlendiremezsiniz diyor. Bu arkadaşlarımızın karşı karşıya kaldığı durum ne yazık ki en basit ve hafif deyimi ile bir mobbingdir. Bu yapılan işlem Biga Belediyesi’ istifaya zorlayarak, işten çıkartmaya yönelik uygulama biçimidir. Bu kararın KHK’ da belirtilen yasaya aykırı olduğunu belirtmek isterim. Hiçbir işveren çalışanların üzerinde baskı kuramaz, onları tahakkümü altına alamaz, çalışanlar kendileri isterse görev yerlerini değiştirebilirsiniz ki arkadaşlarımız bu değişikliği istemiyorlar. Bu şekilde baskı yapılarak ekmekleriyle, aşlarıyla ve işleri ile oynanıyor. Bunlar bugüne kadar Biga Belediyesi tarihinde olmamış işlerdir. Arkadaşlara sesleniyorum; lütfen bu yanlış uygulamadan bir an önce vazgeçsinler, Biga hepimizindir. Biga Belediyesi, onu yöneten belediye başkanı ve siyasi partinin malı değildir. Biga’ da yaşayan 55 bin insanındır ve belediye onlara hizmet vermek ile hükümlüdür, kimse kimsenin ekmeği ile oynamasın.
Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi