Genç kızın organları, Çanakkale ve Bursa'daki hastalara umut olacak Genç kızın organları, Çanakkale ve Bursa'daki hastalara umut olacak
Gökdemir, Biga TSO’ya yapmış olduğu ziyarette “İleri Verimli Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi” ile ilgili detaylı bilgilendirmede bulunarak, Oda üyelerinin bu krediden kullanmaya başladıklarını belirtti.

Gökdemir, Ülkemizde ithalat bağımlılığı yüksek, dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı ve ihracat/döviz geliri potansiyeli yüksek sektörlerin desteklenmesinin hedeflendiği İvme Finansman Paketi kapsamında Türkiye Halk Bankası tarafından Biga’daki kurumsal, ticari ve KOBİ segmentindeki işletmeleri bu krediden yararlanmaya davet etti.

Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan da yaptığı açıklamada, “İVME Finansman Paketi’nde yer alan özellikle uzun vadeli ve uygun maliyetli finansman imkanı, iş dünyasının yatırım iştahını artıracaktır. İVME Finansman Paketi kapsamında; yeni veya kapasite artırımı/yenileme şeklindeki yatırımlar, seçili sektörlerde üretilmiş yeni ve yerli makine satın alımını içeren alıcı yatırımları ile tüm bu yatırımlara bağlı işletme sermayesi ihtiyaçları finansa edilebilecektir” dedi.

Yatırım kredilerine ilişkinde bilgiler de aktaran Doğan, “Üç kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın öncülüğünde oluşturulan paket ile ihracata katkı sağlayan sektörler desteklenecek. Yatırım kredilerinde 2 yıla kadar anapara geri ödemesiz azami 10 yıl vade uygulanabilecektir. Azami kredi tutarı 150 Milyon TL’dir. İşletme kredilerinde ise 1 yıla kadar anapara geri ödemesiz azami 5 yıl vade uygulanabilecek ve azami kredi tutarı 30 Milyon TL’dir” şeklinde konuştu.

İVME Finansman Paketinin, yerli katma değeri yüksek ürünlerimizin ihracatına katkıda bulunacağını ifade eden Başkan Doğan, ”Sanayicilerimiz ve tarım işiyle uğraşanların yüzünü güldürecek, istihdama da olumlu yansımaları olacak, orta ve uzun vadede güzel sonuçlar alacağımız paket iş dünyamıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi