Biga’da hibrit tohum toprakla buluştu Biga’da hibrit tohum toprakla buluştu
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında, Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla, projesi kabul edilen 18-40 yaş aralığındaki birçok çiftçiye hibe desteği verildi.

Bu Kapsamında Projesini İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne sunan ve projesi kabul edilen genç çiftçiler, aldığı hibe destekleri ile Bahçeli, Bozlar, Hacıpehlivan köylerine sera kurdular. Salatalık ve domates yetiştiriciliği ile üretime başlayan Genç Çiftçiler ve aileleri, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek yetkililere teşekkür ettiler.

Kaymakam Mustafa Can, İlçe Tarım müdürü ile beraber kurulan seraları ziyaret edip incelemelerde bulunarak, Genç Çiftçi Projesi Kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı, girişiminden dolayı genç çiftçileri tebrik ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu. Ziyarete, İŞKUR İlçe Müdürü’de eşlik etti.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi