Beypazarı maden suyu yasaklanıyor! Beypazarı maden suyu yasaklanıyor!
Biga Belediyesi tarafından ilki düzenlenen kültür, eğlence ve alışverişi bir araya getiren Biga Alışveriş ve Kültür Festivali ilk gün yoğun bir programla binlerce vatandaşı ağırladı. Açılış törenin ardından kapılarını aralayan Biga Alışveriş ve Kültür Festivali kapsamında Kapalı Pazaryeri’nde sahne alan sanatçı Ahmet Yenilmez Meddah gösterisi ile Bigalıları tarihi bir yolculuğa çıkardı. Meddah gösterisini Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Bigalılar izlerken, Ahmet Yenilmez Biga’da olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi. Gösteri sonunda ise Başkan Erdoğan, sanatçı Yenilmez’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti.
Hemen ardından sahne alan sirk ekibi ailelere ve çocuklara keyifli anlar yaşatırken, akşam seanslarıyla da devam eden gösterilerde çocuklar doyasıya eğlendi.
BİR YANDA ALIŞVERİŞ, BİR YANDA KÜLTÜR VE EĞLENCE
Kapalı Pazaryeri’nde kurulan yüzlerce stant ve tezgahtaki ürünler binlerce Bigalının ilgisine sunulurken, Belediye Meydanı’nda ise konserler verildi ve halk oyunları gösterileri gerçekleşti. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kapalı Pazaryeri’ndeki pazarcı ve esnafların tezgahlarıyla, kurum ve kuruluşların stantlarını gezerek hayırlı alışverişler temennisinde bulundu. Festival katılımcıları ve vatandaşlarla selamlaşan ve sohbet eden Başkan Erdoğan, daha sonra Belediye Meydanı’ndaki gösterileri izledi.
Alışveriş ve Kültür Festivali kapsamında, Bigalı Kardeşler Saz Grubu, tadına doyumsuz bir konserle Bigalılara keyifli anlar yaşatırken, hemen ardından gösterilerine başlayan halk oyunları ekipleri renkli görüntülere sahne oldu. Bulgaristan Sborenkazvutsıkrıstal ekibi özellikle seslendirdiği Türkçe eserlerle büyük beğeni toplarken, Bosna Hersek Crven Fesic ekibi, Biga Liseliler Kafkas Halk Dansları ekibi, Biga Belediyesi Halk Oyunu ekibi ve çeşitli ülkelerden gelen halk oyunu ekipleri birbirinden renkli gösterileriyle Bigalıları kültür yolculuğuna çıkardı.
‘FESTİVALİMİZ ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINACAK’
Gösterilerin sonunda yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerine teşekkür edip, çiçek takdim eden Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Biga Alışveriş ve Kültür Festivali’nin ilk gününde bu akşam bizlere konser veren, halk oyunları gösterileri sunan hemşehrilerimize, misafirlerimize teşekkür ediyorum. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen kardeşlerimizle kültür bütünlüğümüzü, birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. İlkini gerçekleştirdiğimiz festivalimiz daha da gelişerek Uluslararası Biga Alışveriş ve Kültür Festivali olarak devam edecek. Burada ve hemen yanı başımızdaki Kapalı Pazaryeri’nde yoğun bir katılım var ve katılımcılar çok mutlu. Demek ki Biga Alışveriş ve Kültür Festivali Biga’ya çok yakıştı. Festivalimiz renkli görüntülerle ve alışverişle devam ediyor. Ben köylerimizi, çevre ilçelerimizi Biga’mıza bekliyorum” diye konuştu.
Gece, Grup Kafes konserinin coşkulu şarkılarıyla sona ererken, Başkan Erdoğan doyasıya eğlenen gençlere zaman zaman eşlik etti. Biga Alışveriş ve Kültür Festivali, sanat, eğlence, alışveriş keyfiyle 23 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Editör: Haber Merkezi