2024-ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı 2024-ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı
Çanakkale Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen etkinlik Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2009 yılında başlayan ve en son 2015 yılında yenilenen Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü ile hayata geçen ‘Temiz Okul, Sağlıklı Okul’ projesi, eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, okulların yapmış olduğu müracaatlara doğrultusunda oluşturulan denetim komisyonu protokolde belirtilen kriterler esas alınarak denetlendiğini söyledi.

Toplamda 23 okula Beyaz Bayrak verilmesi uygun görüldüğüne dikkat çeken Bilen, “Bu kapsamında 2018-2019 eğitim öğretim yılında müracaat eden okullarda yapılan denetimler neticesinde; ilçe genelinde 23 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Yeni Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde dileğimiz müracaat sayısının artması ve dolayısıyla Beyaz Bayrak almış okul sayısının artmasıdır” dedi.

BEYAZ BAYRAK ALAN OKULLAR

Ağaköy İlkokulu

Biga Atatürk Anadolu Lisesi (964255)

Özel Biga Bilimsel Çizgi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi

Özel Biga Çizgi Koleji Anadolu Lisesi

Cumhuriyet İlkokulu

Cumhuriyet Ortaokulu

Bakacak İlkokulu

Bakacak Ortaokulu

Halk Eğitimi Merkezi

Örtülüce İlkokulu

Hamdibey Ortaokulu

Biga Ortaokulu

Yeniçiftlik Ortaokulu
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi

Biga İmam Hatip Ortaokulu

Yeniceköy İlkokulu

Yeniceköy Ortaokulu

18 Eylül Anaokulu

Özel Biga Açı Koleji İlkokulu

Özel Biga Açı Koleji İlkokulu

İdriskoru İbrahim Aydın İlkokulu

Mesleki Eğitim Merkezi

Çavuşköy Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe


Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi