CHP'den parti aleyhine çalışan üyelere ihraç CHP'den parti aleyhine çalışan üyelere ihraç
CHP Belediye Meclis üyesi Alper Şen, CHP İl Genel meclis üyeleri ve partililer ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

CHP Belediye Meclis üyeleri üç aylık yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Parti binasında gerçekleşen toplantıya CHP İlçe Başkanı Atilla Diren, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Toplantıda üç ay içerisinde yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verildi.

CHP Belediye Meclis üyesi Alper Şen yaptığı konuşmada, “1 Nisan itibarı ile Biga Belediyesi'nde muhalefet meclis grubu olarak kasabamızın bize vermiş olduğu hakkı ve yetkiyi kullanarak görevimize başladık. Bu birliktelik içerisinde toplam 11 kişiyiz. 9 meclis üyesi arkadaşımız Cumhuriyet Halk partisinden 2 tane de İyi Parti'den arkadaşımızla görevimize başladık. Kronolojik olarak ay ay bu süre içerisinde gerek mecliste gerek bireysel anlamda yapmış olduğumuz görüşmelerle ilgili herkesin bilmesi gereken konuları kısaca özetleyelim. Nisan ayı meclisi'nde sadece organ seçimleri ile ilgili toplandık. Bizler de tabii ki yasaların vermiş olduğu sayılar nispeti ile komisyonlarda görevlerimizi alıp yavaş yavaş çalışmalara başladık. Bununla beraber Nisan ayının sonundan Mayıs aylarının başlarında daha önceki konuşmalara istinaden İyi Partili arkadaşlarımız kendi gruplarını oluşturdular. Ancak şundan herkesin emin olmasın da hiçbir sakınca yok. Aynı fikri birlik ve eylemlerdeki bütünlüğümüz en ufak bir soru işaretine maal vermeyecek şekilde devam etmektedir.” dedi

Şen, konuşmasına şu şekilde devam etti;
Mayıs ayında 2 tane oturum gerçekleştirdik. Birinci oturumda bir önceki yıla ait olan gelir gider hesaplarının değerlendirilmesi pazar yerinin kiralama ve devir ücretleri gibi konularla birlikte bu ayki en önemli gündem maddelerinden birisi su ücretlerindeki indirimdi. Komisyonlarda bizim önerimiz meskenlerde 20 tona kadar olan suyun ücretsiz kullanımı ticarethanelerde de %30 indirim olarak arkadaşlarımız dile getirdiler. Ancak gerek komisyondan gerek meclisten kabul edilen indirim oranı ticaret ve inşaatlarda %30, konutlarda yüzde %20 iskonta olarak geçti. Tabii bizim söylediğimizin biraz daha üzerinde vatandaşa yansıyacak bir tablo ortaya çıktı. Ama ilerleyen günlerde bizim bunu tekrar ücretsiz hale getirmek adına yapabileceğimiz bir şey olur mu, olmaz mı tekrar değerlendireceğiz. Bence kent yaşamı ile alakalı bir tane önemli gündem maddesi şu olabilirdi. Park yerlerinin amacının dışında kullanıldığı ile alakalı bizim bir söylemlerimiz vardı. Buradaki park etme süresi arttırıldı ancak hepimiz biliyoruz ki bu park yerlerinde 2-3 senedir hiç yerinden kıpırdamadan duran birtakım araçlar var. Bunları her seferinde dile getiriyoruz ama henüz bu anlamda bir uygulamayla karşılaşmadık. Bir önceki iktidarımız dönemindeki üye olmuş olduğumuz Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği'nden yine mayıs ayı içerisindeki Meclis kararıyla Biga Belediyesi ayrılmış bulunmaktadır. Haziran ayı Meclisi biraz daha yoğun olarak geçti. Özellikle İmar Komisyonlarıyla alakalı çalışmalar biraz daha ön plana çıktı. Direkt seçimlerin hemen arkasında çatılarla alakalı olmak üzere bir alt komisyon oluşturuldu. Bunun içerisinde Biga’da mesleki faaliyetlerini sürdüren mimar, mühendis ve diğer teknik arkadaşların da bulunduğu 12-15 kişi arasında oluşan bir alt komisyon çalışmaları başlatıldı. Biz de o çalışmalara direk dahil oluyoruz. Ancak bu çatı maddelerini biz kabul etmedik. Meclisten geçen şekli ile onun gerekçelerini de mecliste açıkladık. Kısaca özetleyecek olursak çatı düzenlemesinde kent estetiğine vatandaşın kullanımına da yasal anlamda hiçbir şekilde Biga bir katkısı olmayacağını dile getirdik. Bu sadece eskiden yapılan yanlış uygulamaların yasal hakkı kavuşamaması nedeniyle ortaya çıkartılmış bir düzenleme olduğunu net bir şekilde sizlerin de bilmesini arzu ediyoruz. Şundan biz eminiz ki mevcut iktidar meclis kariyerleri boyunca ilk hatalarını bu maddenin meclisten geçirmesiyle yaptı. Zannetmiyorum ki Cumhuriyet Halk partililer olarak kitlesel anlamda kimsenin işiyle, aşıyla, şekliyle, tipiyle dalga geçme anlamında bir tavrımız söz konusu olsun. Herkesin yaptığı iş evine götürmüş olduğu ekmeği bizim için kutsaldır ama tabii ki aramızda bazı bu art niyetli arkadaşlarımız olabilir. Onların bu söylemlerini düzeltmek bizim yükümlülüğünüz olmakla beraber biz kimsenin işiyle helvacı, dönerci, manav anlamında en azından kurumsal olarak bu kurumu temsil eden insanlar olarak kesinlikle böyle bir yaklaşımımız olmadı, olması da mümkün değil.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi