Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı milyonlarca kişi ziyaret etti Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı milyonlarca kişi ziyaret etti
Çanakkale‘de mevcut bulunan tarih turizmin geliştirilmesi, destinasyonlarının arttırılması, tarih ve doğa odaklı alternatif turizm merkezlerinin oluşturulması için Çanakkale merkeze bağlı Civler köyü Kemerdere mahallesinde bulunan Tarihi Su Kemer’inin ihya çalışmaları Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansının desteği ile başlıyor.

Tarihi Su Kemer’inin ihya çalışmaları kapsamında Vali Orhan TAVLI, Troya Kazı Heyeti Başkanı Prof.Dr. Rüstem Aslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Troya Kazısı Temsilcisi Kemal Çibuk ve DSİ 252. Şube Müdürü Doğan Kahraman’dan bölgenin bulunan Tarihi su yolu hakkında bilgi aldı.

Ziyarette ayrıca Troya Kazı Heyeti Başkanı Prof.Dr. Rüstem Aslan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Troya Kazısı Temsilcisi Kemal Çibuk tarafından Troya ören yerinden başlayan kazı çalışmaları hakkında Vali Orhan TAVLI’ya bilgi verildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden Vali Orhan TAVLI, Troya Kazı Heyeti Başkanı Prof.Dr. Rüstem Aslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Troya Kazısı Temsilcisi Kemal Çibuk ve DSİ 252. Şube Müdürü Doğan Kahraman’a çalışmalarında başarılar diledi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansının 2018 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Alt yapı Mali Destek Programı kapsamında alınan destek ile Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapılacak olan Tarihi Su Kemer’inin ihyası ile Çanakkale merkeze bağlı Civler köyü Kemerdere mahallesinde bulunan Tarihi Su Kemer’inin tarihi yapısı ve doğal dokunun güzellikleri ile Tarih odaklı Doğa ve Ekolojik turizm alanı olarak Çanakkale’mize kazandırılacak.

Editör: Haber Merkezi