Bigalı muhtardan azalara teşekkür yemeği Bigalı muhtardan azalara teşekkür yemeği
İsmetpaşa Mahallesi Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bölgedeki hak sahiplerini projede gelinen aşamayla ilgili bilgilendirdi.

Sürecin her aşamasında olduğu gibi bundan sonra da hak sahipleriyle birlikte işbirliği içerisinde çalışmaların sürdürüleceğini belirten Başkan Gökhan yaptığı konuşmada;“ 31 Ekim 2013 tarihinde yaptığımız ilk toplantıyla 860 konutla ilgili bir proje süreci başlatmıştık. Bu sürecin her aşamasını beraber yürüttük. Sonuç olarak bire bir görüşmelerinin ardından sizleri gidişatla ilgili bilgilendireceğimi ifade etmiştim. Bu akşam da bunun için bir aradayız.

20 Ekim 2015'te başlayan birebir görüşmeler neticesinde 860 hak sahibinin 836'sı ile görüşüldü. Kalan 24 kişiden 2 kişiye ulaşılamamış, 22 kişi ise çeşitli nedenlerden dolayı gelemediğini, yaz aylarında geleceklerini ifade etmiş. Dolayısıyla bu kişilerle de süreç içerisinde görüşülecektir. Oransal olarak bakarsak hak sahiplerinin %92 si bu projeye evet demiş durumda. %3,7 istemiyorum diyen, %2,8 ile hiç görüşülememiş, geriye kalanlarla da görüşmeler devam ediyor. Burada kabul etmeyen 32 kişi olduğunu görüyoruz. Bu hemşehrilerimize tamam bitti mi diyeceğiz. Hayır bu kişilerle ben bire bir görüşeceğim. Niçin hayır dediklerini anlamaya çalışacağım. Haklı gerekçeler varsa düzeltmek için gayret göstereceğim. Ben olaya olumsuz yönden bakmak yerine bardağa dolu tarafından bakıyorum.
Bu akşam şu hususu tekrar paylaşmak istiyorum. Belediyenin yasal görevleri içerisinde böyle bir tarif yok.

Kentli hakkı diye bir kavram var. Bu hakların bir tanesi de bu kentte sağlıklı bir çevrede ve depreme dayanıklı konutlarda yaşamak. Bizim çalışmalarımız kentlinin haklarını korumak ve depreme dayanıklı konut üretimini gerçekleştirerek kentlilerimizin sağlıklı alanlarda yaşamalarını sağlamak yönünde. Sosyal Konutlar bölgesinde bunu yapıyor olmamızın nedeni daha önce de söylediğim gibi sizlerin normal kentsel dönüşüm projesi ile herhangi bir bedel ödemeden evlerini yenileme şansınız çok az olduğu için. Bu bölgedeki yapıların yenilenmesi zorunluluktur. Bunu yaparken elinizden mülkünüzün gitmemesi için biz bu işi üstlendik. Bu doğrultuda Çanakkale Belediyesi'nin bu alanda %25 lik hakkını projeye kattık. Ek olarak imar plan tadilatıyla bildiğiniz gibi kat artışıyla imkânlar sağladık. Bunları birilerine rant sağlamak için yapmadık. Sizlerin herhangi bir ücret ödemeksizin bu süreci tamamlamanın mücadelesi içerisindeyiz. Bu noktada sizden isteğim lütfen moralinizi bozmayın. Sizin hakkınızın korunması adına çaba gösterdiğimizi anlamanızı rica ediyorum. Bu proje örnek olmalı. Yani Çanakkale'de kentsel dönüşümün, belediye eliyle hiç kimsenin mağdur edilmeden cebinden para çıkmadan gerçekleşmesini arzu ediyorum.“ dedi.

Hak sahiplerinin büyük ilgi gösterdiği toplantı Başkan Gökhan'ın gelen soruları yanıtlamasının ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi