SOLOTÜRK, Çanakkale'de gösteri uçuşu yapacak... SOLOTÜRK, Çanakkale'de gösteri uçuşu yapacak...
Tatbikat başlangıcında Gökçeada’yı ziyaret eden Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, tatbikatın son gününde ise Bozcaada Limanı’nı ziyaret etti.
Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz’de icra edilen Beyaz Fırtına-2016 tatbikatının son gününde, Deniz Kurmay Yarbay Arif Çırtlık komutasındaki TCG Salihreis Firkateyni ve Deniz Binbaşı Güvenç Uysal Komutasındaki TCG Bozcaada Korveti, Bozcaada açıklarında demirledi. Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, beraberinde Çanakkale Boğaz Komutanı Tuğamiral Ahmet Serdar Gündoğdu, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Aydın Eken ve gemi personeli ile Ada Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Oramiral Kösele ve beraberindekiler, çocuklara hediyeler vererek bir süre sohbet ettiler.
Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, 5. Alay Komutanlığı Piyade Birlik Komutanı Piyade Binbaşı Abdurrahim Namtı ve Bozcaada Belediye Başkan Vekili Recep Yalçın’ı ziyaret eden Oramiral Veysel Kösele, Bozcaada Kır Kahvesinde Ada halkıyla bir araya gelerek sohbet etti. Sohbetin ardından Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ve beraberindekiler, gemilerle limandan ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi