Biga’da Süne ile mücadele çalışmasına başlanıldı Biga’da Süne ile mücadele çalışmasına başlanıldı
Kale Grubu 62. Kuruluş Yıl Dönümünü etkinlikleri kapsamında, iki sene önce Kale Grubu’nun 60. Kuruluş Yıl Dönümünde temeli atılan Mavruz Tarım’ın açılışı gerçekleştirildi.

Mavruz Tarım açılış programına; Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Vali Orhan Tavlı, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman OKYAY, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, belediye başkanları, İl Müdürleri, iş adamları, şirket çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

4.4 hektar büyüklüğünde olan ilk faz modern topraksız seranın açılış programında; Vali Orhan TAVLI, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Mavruz Tarım Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Genç ve Gazeteci Cem Seymen birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalar sonrasında Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Vali Orhan TAVLI, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman OKYAY, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal ve belediye başkanları tarafından Mavruz Tarım serasının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Mavruz serasında incelemelerde bulunan Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Vali Orhan TAVLI, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman OKYAY ve beraberindekilere Mavruz Tarım Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Genç tarafından sera hakkında bilgi verildi.

Seramik fabrikası ile 4,5 Km mesafede kapalı sistem bir jeotermal boru hattı ile Isı kaynağını sağlayan Çevre ve sürdürebilir ekonomik bir yatırım olan ve Kale Grubu bünyesinde organik tarım yapılması amacıyla Çanakkale’nin Çan ilçesinde kurulan Mavruz Tarım ürünleri serasında, yüksek teknoloji otomasyon sistemi ile kimyasal ilaç kullanmadan üretim yapılıyor.

Sanayi ve Tarımın Çanakkale’nin kalkınması için iki önemli sektör olduğunun vurgulandığı açılışta; Bölge kadınları için de önemli bir istihdam olanağı sağlayacağı ve çalışanların Yüzde 90’ı kadınlardan oluşan Mavruz Tarım ürünleri serasında üretilen domateslerin özellikle Avrupa ve Ortadoğu’ya ihraç edildiğine vurgu yapıldı.

Tarım Ürünleri Serasının açılmasıyla da bölgede faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşlarının tarımsal yatırımlara öncülük etmesinin önemini bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Editör: Haber Merkezi