Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu projesi revize edilecek Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu projesi revize edilecek
Vali Orhan TAVLI, Biga’nın Kemer Köyünde bulunan İÇDAŞ firmasının resmi sponsoru olduğu tiyatro, odeion, hamam, oda mezarlar, agora ve dükkânlar, kuzey surları, sevgililer şapeli, güney nekropol ve su kemeri gibi önemli kalıntıları bünyesinde bulunduran Çanakkale’nin Turizmde parlayan yıldızı Parion Antik Kentinde incelemelerde bulundu.

Biga Kaymakamı V. Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İÇDAŞ Yatırım Direktörü İsmail Yaman ve İÇDAŞ Bölge İdare Koordinatörü Şerif Mutlu’nun da bulunduğu incelemelerde Vali Orhan TAVLI, Parion Antik kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş ve kazı heyeti ile bir araya gelerek sohbetti.

Daha sonra Parion Antik Kenti kazı çalışmalarında bulunan eserleri inceleyen Vali Orhan TAVLI, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ve İÇDAŞ desteğiyle 12 ay sürecek kazı çalışmaları hakkında Parion Antik kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Önemli bir Turizm Destinasyonu olan Parion Antik Kenti’nin uluslararası alan da tanıtımlarının daha çok yapılacağını ifade eden Vali Orhan TAVLI, Parion Antik kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat Keleş ve kazı heyetine çalışmalarında başarılarak dileyerek kazı heyeti ile toplu fotoğraf çektirdi.

Vali Orhan TAVLI, Kazı çalışmalarına 2005 yılında başlanan Parion Antik Kentine ve Çanakkale’nin pek çok tarihi ve kültürel eserlerine sahip çıktıklarından ve yapılan çalışmalara desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığına ve İÇDAŞ A.Ş’ ye teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi