Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu projesi revize edilecek Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu projesi revize edilecek
Çanakkale merkeze bağlı mahalle ve köy muhtarları toplantısı Vali Orhan TAVLI başkanlığında İl Özel İdare Toplantı Salonunda yapıldı.

İlgili kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda;

İçişleri Bakanlığı'nın trafik kazaları ve bu kazalardaki ölüm ve yaralanma olaylarını en aza indirmek amacıyla uygulanan 'Bu Yolda Hep Birlikteyiz' projesi ve Trafikte motosiklet türü taşıt kullanımlarında kask takılmasının önemi hakkında Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Müdürü Erdal Musaoğlu tarafından muhtarlara bilgilendirmede bulunuldu.

Tarım araçları kullanımında alınacak tedbirler hakkında İl Jandarma Komutanlığı personeli J.Kd. Bçvş. Nazmi Doğan tarafından bilgi verdi.

Kurban kesimi ile ilgili İl Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Kalkan tarafından bilgilendirme yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Latif Candan tarafından Hayvan Hareketleri, kurban kesimi ve denetimi hakkında muhtarlara bilgilendirmede bulunuldu.

Yapılan bilgilendirmelerin ardından muhtarların talep ve önerileri alındı.

Toplantıda bir değerlendirmede bulunan Vali Orhan TAVLI, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’nun öncülüğünde “'Bu Yolda Hep Birlikteyiz” sloganıyla trafik konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıldığını kaydederek yaya lehine yapılan düzenlemelerin önemine dikkat çekti.

Muhtarların Kurban Bayramını Kutlayan Vali Orhan TAVLI, başta Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, DSİ Şube Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü gibi kamu kurum ve kuruluşlarının yapmış oldukları çalışmalarda çevreye duyarlı projeler ürettikleri ve Orman Bölge Müdürlüğünün Orman Yangınlarıyla mücadele konusunda yaptıkları çalışmalar için ilgili birim amirlerine teşekkür ederken bu çalışmalara destek olan köy ve mahalle muhtarlarına da katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi