Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda  "Mustafa Kemal Yolu" projesi... Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda  "Mustafa Kemal Yolu" projesi...
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü personelinin, Biga İtfaiye Müdürlüğü personeline gerçekleştirdiği eğitim kapsamında sertifika töreni yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü personelinin, Biga İtfaiye Müdürlüğü personeline gerçekleştirdiği eğitim programı çerçevesinde itfaiyecilik eğitimini
başarıyla tamamlayan itfaiye personeline sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Düzenlenen sertifika törenine Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga İtfaiyesi Müdürü Recep Tatlıdilli, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Şube Müdürü Seyfullah Tolga ve sertifika alan itfaiyeciler katıldı.

Bir hafta süren İtfaiyecilik Eğitimi Programında sertifika almaya hak kazanan 20 itfaiye personeli için düzenlenen sertifika töreninde konuşan Biga İtfaiyesi Müdürü Recep Tatlıdilli; “Bugün burada bir hafta süren itfaiyecilik eğitimi programının tamamlanması sonucu bu eğitimi başarıyla tamamlayan itfaiye personelimize sertifikaların verilmesi nedeniyle toplanmış bulunuyoruz. 29 Temmuz tarihinden itibaren tüm itfaiye personeli her program dahilinde ki eğitimlere katılarak temel yangın söndürme ve kurtarma eğitimlerini tamamlamıştır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak eden tüm meslektaşlarımı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Kendilerine göstermiş oldukları gayret ve özveriden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bizler her ne kadar farklı illerde ilçelerde ve beldelerde görev yapmakta aslında 304 yıllık büyük bir geçmişi olan büyük bir aileyiz. Bizler ülkemizin neresinde gidersek gidelim her yerde merkezleri olan itfaiye teşkilatı milletimizin can ve malını korumak için 7/24 esasına dayanarak hiç durmadan halkımıza hizmet etmekteyiz. Bizler de burada Biga halkımıza Hizmet etmekten Biga İtfaiyesi olarak gurur duyuyoruz. Biga İtfaiyesi olarak Biga halkımıza sunduğumuz hizmet kalitesini arttırmak için sürekli kendimizi yeniliyoruz. Bu kapsamda da Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanımızla birlikte yaptığımız çalışmalar sonunda önümüzdeki 5 yıl içerisinde Biga İtfaiyesi olarak nelere ihtiyacımız olacağı ve ekipman olarak hizmet kalitesinin artırılması noktasında da birtakım çalışmalar yapmış bulunuyoruz. Bu çalışmalar sonucunda da gerekli çalışmaları uygulamaya gayret göstereceğiz.” Dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Şube Müdürü Seyfullah Tolga ise “Biga Belediyesi itfaiye Müdürlüğünde görev yapan arkadaşlarımız ile Büyükşehir belediyemizin Eğitim şube müdürlüğü teorik ve uygulamalı eğitimlerin müşterek olarak görüldüğü programın verimli bir şekilde geçmesinden mutluluk duymaktayız. Eğitime katılan Personelimizin fedakârca tutumlarından dolayı mutluluk duyuyoruz. Özellikle nöbet sonrası eğitimi özverili bir şekilde yapılarak profesyonelce performans sergilendi. Bu yöndeki eğitim boş bir bidonu doldurmak değil, kıvılcımdan ateş yapmaktır. Biga Allah'ın izniyle bu ateşi şu anda yakmış durumdadır. İtfaiyecilik tehlikeye düşmüş her canlının imdadına yetişip geç kalmadan yetişebilmek adına gayretlerinizi Allah'tan niyaz ediyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından 20 itfaiye personeline sertifikaları takdim edilirken, program dua ile son buldu.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi