Bigalı öğrenciler Akıl ve Zeka Oyunları'nda Çanakkale’yi temsil edecek Bigalı öğrenciler Akıl ve Zeka Oyunları'nda Çanakkale’yi temsil edecek
Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve anadolu lisesinden oluşan Biga Doğa Koleji'nin inşaatında sona gelindi. 9 bin 100 metrekare kapalı alan içerisine kurulan kampüs 2019-2020 eğitim öğretim yılında kapılarını öğrencilerine açacak.

9.100 metrekare kapalı alanı içerisinde, başta ekoloji sınıfı olmak üzere, sanat sokağı, bilişim teknolojileri laboratuarı, drama, satranç, resim ve müzik laboratuarları, fen ve matematik laboratuarları yanında kapalı spor salonu, yüzme havuzu, kütüphane, kafeterya, Doğa Store, idari ofisleri, çok amaçlı atölyeler, 500 öğrenci kapasiteli yemekhane ve 420 kişilik konferans salonu buluyor.. Kampusun anaokulunda 5 şubede 100 öğrenci, ilkokulda 12 şubede 288 öğrenci, ortaokulda 12 şubede 288 öğrenci olmak üzere toplam 29 şubede 676 öğrenci eğitim-öğretim faaliyetlerinden yararlanabilecek. “Yeni nesil eğitim” felsefesiyle geleceğin dünyasının ihtiyaç duyacağı bireyleri bugünden yetiştirecek olan kampüs inşaatı tamamlandı.

Doğa Koleji Biga Kampüsü 4500 metrekarelik bahçesinde planlanmış, açık basketbol, satranç, voleybol, mini futbol ve tenis sahalarının yanında, 130 metrelik 2 kulvar tartan atletizm pisti, atletizm sektörleri, stretball alanları, dinlenme alanları ile öğrencilerin nefes almasına imkan tanıyacak. Biga Kampüsü fiber interneti, interaktif eğitim felsefesi, android alt yapısı, sınıf önü info ekranları ve yeni nesil akıllı tahtaları ile donatılmış derslikleriyle öğrencilerine ideal bir eğitim-öğretim ortamı sunacak.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi