Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu projesi revize edilecek Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Türbesi ve Namık Kemal'in mezar restorasyonu projesi revize edilecek
Kızılay Biga Şube Başkanı Erdoğan Başer "Kurban'ın Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan, Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla başlattıkları vekaletle kurban kesim kampanyasına Bigalıların katılması için çağrı yaptı.

Kızılay Biga Şube Başkanı Erdoğan Başer vekaletle kurban kesim kampanyasını bu yılda "Kurban'ın Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan, Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla sürdürdüklerini ifade etti. Başkan Erdoğan, Genç Kızılaycıların da katılımıyla açılan stantta vatandaşlara dağıttıkları broşürlerle kurban bağışlarını Kızılay'a yapmaları konusunda vatandaşları bilgilendirerek çağrıda bulundular. Başkan Erdoğan yaptığı açıklama "Yurt içi vekaletle kurban kesim bedelimiz 850 lira, yurt dışı kurban bedelimiz ise 725 lira olarak merkezimiz tarafından belirlendi. 151 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatan Kızılay, 2007 yılından bu yana Kızılay Kurban Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırıyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekâletlerinden elde edilen etleri, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Mazlum insanların sofralarına ulaştıracağımız kurban etleri ile evlerine, gönüllerine mutluluk vermenin, paylaşmanın ve paylaştırmanın huzurunu yaşayacağız.

Artık geleneksel hale gelen ve bu yılki sloganı; “Kurban’ın Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” olan Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanları, İslami kurallara uygun olarak kesilecek. Elde edilen etler, vekâlet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine, sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dağıtılacak.” Dedi

Arife gününe kadar kurban kayıtlarını alabileceklerini belirten Başer, “Geçen yıl ki alınan kurban adedinin iki katını bu tarihe kadar almış olduk. Türkiye Kızılay’ı kurbanları konserve haline getiriyor, kurban sonrası hemen dağıtmıyor. Konserve haline getirip afete hazırlık amacıyla da belli bir süre bekletiliyor. 18 ay raf ömrü var bu konservelerin.” Dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genç Kızılay Topluluk Başkanı Abdullah Çetinbağ, “bu Kurban kurbanınızı Kızılay'a bağışlayın, ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaştıralım. Sende kurbanını Kızılay'a bağışlamak istiyorsan Hilal Olsun Biga!”dedi.


Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi