Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda  "Mustafa Kemal Yolu" projesi... Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda  "Mustafa Kemal Yolu" projesi...
Biga Kaymakamı Mustafa Can, Emniyet Müdürü Aladdin Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Erikli tarafından Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında Bandırma - Biga karayolu üzerindeki Güvemalan Köyü girişine kurulan kontrol noktasında Kurban Bayramı nedeniyle yolculara bilgilendirmede bulunuldu.

Denetimde, trafik ekipleri de bulundu. Uygulamada trafik denetimi yapılırken, yolculara emniyet kemeri ve hız konusunda uyarılarda bulunuldu. Ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen üç trafik projesi hakkında da bilgilendirme yapıldı.

"Vatandaşlarımızı uyardık"
Biga Kaymakamı Mustafa Can "Trafik denetlemesi yapıp vatandaşlarımızı uyardık. İçişleri Bakanlığımızın 'Emniyet kemeri ses getirsin' sloganı ile vatandaşlarımızı bilgilendirip hayırlı yolculuklar diliyoruz. Amacımız kazaları azaltmak, engellemek, mümkün olduğu kadar asgari düzeye indirmek" diyerek vatandaşlara hayırlı yolculuk diledi.

"Yoğun tedbirler alındı"
Emniyet Müdürü Aladdin Tekin ise, "Bu yıl İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye çapında çok yoğun tedbirler alındı. On binlerce jandarma ve polisimiz vatandaşımızın trafikte güvenle seyir etmesi için çalışıyor. Bugün de burada jandarma ve polis birlikte trafikte güvenlik için tedbir alıyoruz. 'Yollarda birlikteyiz' projesi, 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' projesi ve 'Emniyet kemeri ses getirsin' olmak üzere İçişleri Bakanlığımızın yürüttüğü üç proje devam ediyor. Bugüne kadar hem emniyet teşkilatı hem de jandarmamız üstün bir görev anlayışıyla yollarda. Vatandaşlarımız trafik kurallarına uysun. İnşallah kazasız belasız bir yolculuk geçirsin" dedi.

Çocuklu ailelerin bulunduğu araçlar durdurularak, trafik kurallarına uyulmaması halinde sürücüleri uyarmaları için çocuklara kırmızı düdük dağıtıldı.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi