Kütahya'da seçimin yenilenmesi talebi reddedildi Kütahya'da seçimin yenilenmesi talebi reddedildi


Turan, burada yaptığı konuşmada Çanakkale’ye yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler verdi. Turan; “2200 metrekare alan içerisinde 430 metrekare kapalı alanımız olan güzel bir hastane oldu. 1 milyon 600 bin lira yatırımı olan bir hastane, 4 hekimimiz, 2 polikliniğimiz, 1 gebe izleme odamız, bir emzirme odamız, bir laboratuarımız gibi birçok alanda hizmet edecek güzel bir Sağlık Merkezi oldu.” ifadelerini kullandı.

Balıklıçeşme Köyü Sağlık Ocağı'nın açılışında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Meclis kapandıktan hemen sonra ilçe ilçe, köy köy vekilimiz ile beraber gezmeye dolaşmaya başladık. Biga’mız başta olmak üzere Lapseki'de, Gelibolu'da, Eceabat'ta, Çanakkale merkezde; muhtarlarımızla, STK başkanlarımızla toplantılar yaptık. Seçimler geride kaldı. Önümüzde polemik olmadan, kavga olmadan 4 yıl Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığında, bizlerin vekilliğinde, sizleri muhtarlığında, belediye başkanlığında 5 yıl bu süreci yatırım imkânına, hizmet imkânına dönüştürelim diye bir prensip ortaya koyduk. Bu toplantılarda hangi köyümüzün ne sorunu var! hangi bölgemizin, beldemizin, ilçemizin Ne sorunu var! hepsini masaya yatırıp ilçedeki müdürlerle, ildeki müdürlerle, tüm muhataplara paslaştırarak bir yol haritası çizdik. Şuan önümüzdeki 4 yıl hangi köyümüze ne yapacağımıza, 4 yıl hangi ilçeye ne yapacağımızı genel olarak biliyoruz. Bir işte takip varsa sonuç vardır, takibi olmayan hiçbir işin başarısı olmaz. Bu toplantıyı bir daha 4 yıl yapmazsak bir önemi yok. Çünkü yaptık, görevlerimizi verdik, prensipleri ortaya koyduk ve adım adım takip edeceğiz.” Dedi.

BU HALK BİZİ HEP BAŞ TACI YAPTI

“Bu halk bizi hep baş tacı yaptı. Biga’mızda, Balıklıçeşme’miz de partimizi birinci yaptı” diyen Turan, “Bir derdimiz var. Bu milletimizin sevdasına bir gereği olarak şu bir ayda belki Biga'ya beşinci altıncı gelişimiz. Düğüne geldik, bayrama geldik, toplantıya geldik, açılışa geldik, muhtarlarla çay içmeye geldik. 650 köyümüz var, kolay değil. Daha çok gitmek isteriz gelmek isteriz ama Ankara boyutu var, İstanbul boyutu var kolay işler değil, Fakat her vesileyle halkımızla görüşmeyi görev biliyoruz. Bir daha diyorum. Bir derdimiz var bu millete olan borcumuzu ödemek istiyoruz. Zaten muhtarlarımızla sık görüşüyoruz, bir araya geliyoruz, değerlendiriyoruz. Sonuç olarak bu yaz dönemini değerlendirip Ekim'de Ankara'ya hedefimiz görevlerimiz güçlü gideceğiz. Bizler Ankara'nın değil Çanakkale’nin vekillerimiz. Bu halk bizi hep baş tacı yaptı. Biga’mızda, Balıklıçeşme’miz de partimizi birinci yaptı. 17 yıldan beri sahip çıktı. 3 belediyenin üçünü de bizlere emanet etti. Bunlar kıymetli işler. Bunlar bizim daha çok sorunumuzu arttıran omzumuzdaki yükü daha çok artıran işler. Halk bize sahip çıktı, biz de halkımıza olan borcumuzu, vefa borcumuzu ödemek için gece gündüz çalışacağız.” İfadelerini kullandı.


ÇANAKKALEYE HİZMET, ŞEHİTLERE HİZMETTİR

Bu ülkenin her karışı kıymetlidir ama Çanakkale başka kıymetlidir diyen Turan, “Bu ülkenin her karısına hizmet kıymetlidir ama Çanakkaleye hizmet şehitlere hizmettir, gazilere hizmettir. Şereflerin en kıymetlisidir. Hepiniz biliyorsunuz bundan 5-6 ay önce Forbes Dergisi Çanakkale'yi Türkiye'mizde en yaşanılır kent ilan etti. Tüm yatırımlarla eğitim, sağlık, ulaşım, güvenlik hepsine bakıldığında bir puanlama sistemi var kriterlerle beraber. O kriterlerle beraber en keyifli en yaşanılır kent Çanakkale'yi ilan ettiler. Bakmayın son 1 ay içerisinde olan lüzumsuz tartışmalara onlar gelir geçer. Çanakkale bundan 3 ay kadar önce Troya'yı konuşuyordu, Akif'i konuşuyordu, köprüyü konuşuyordu. Son dönem başka şeyler konuşuyor, bunlar gelir geçer. Çanakkale'nin tarımına, turizmine hiç kimsenin yanlış yapma hakkı yok. Bizler Çanakkale'nin uluslararası marka olma kabiliyetinin kıymetini arttırmak durumundayız. Çanakkale’mizin turizmi tarımından, tarımı sanayiden, değeri tarihten farklı değil. Her kol kıymetli bizim için. Hem sanayimiz büyüyecek, hem tarımız büyüyecek, hem turizmimiz büyüyecek, beraber büyüyeceğiz. Bazı illerde bir başlık var, o başlığın ikincisi yok. Ama Çanakkale'de, Türkiye’de ne varsa benzeri ve aynısı var hamdolsun. O yüzden her toprağımızın, her köyümüzün bu yeni dönemde ne yapılacağını tartışacağız ve bu markanın kıymetli olması için çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

Balıklıçeşme köyünde yapımı tamamlanan ve 16 köy ile Biga Organize Sanayi bölgesine hizmet verecek olan Balıklıçeşme Aile Sağlığı Merkezinin açılış töreninde AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan konuşmasına şu şekilde devam etti:

HER BÖLGEDE HATIRAMIZ OLSUN İSTİYORUZ

Çanakkale içerisinde Biga'nın ayrı bir kıymeti var. Biga başlı başına bir marka. Süt, et deposu, sanayi merkezi, meyve merkezi, tarım merkezi çok kıymetli bölge. Biga’mızın yanında Balıklıçeşme’de hem yol güzergahı olarak, hem büyüklük olarak çok farklı bir belde. Buranın hatıraları bugün başlayan değil, 400 sene önce Osmanlı'nın Çerkez Paşası buralara gelmiş, planlama yapmış, o çizmiş. Osmanlı-Rus savaşından buraya göç etmek zorunda kalan o zamanki Çerkezlerin buralarda daha rahat yaşaması için daha güvenli olması için 400 sene önce Nusret Paşa' planlarını uygulamışız. Çok kıymetli bir iş. O yüzden nasıl ki Biga Çanakkale’de ayrı bir başlıksa, markaysa aynı şekilde Balıklıçeşme aynı bir marka. Kaldı ki il genel meclis üyemiz buralarda önemli işler yaptı. Alan başkanımız yine bu topraklardan önemli işler yaptı. Buralar kıymetli yerler sadece siyasi hesabımız olsa bu yatırımları hep merkezi yaparız, ilçeye yaparız. Her bölgede hatıramız olsun istiyoruz. Sadece siyasal hesabımız olsa merkeze yaparız. Kimin ne derdi varsa çözmek en büyük gururumuz bizim.

SAĞLIKTA ÇOK BÜYÜK DÖNÜŞÜM YAŞIYORUZ

Sağlıkta son dönemde çok büyük dönüşüm yaşıyoruz. Çanakkale'de merkezdeki üniversite hastanemiz, Mehmet Akif Ersoy Devlet hastanemiz, Biga, Lapseki, Yenice, Ezine, Ayvacık, Çan inşaatı devam ediyor. Tüm ilçelerimizde yeni hastaneler açtık. Önceden ufacık bir operasyon için İstanbul'a Ankara'ya giderdik. Şimdi ya Biga'da, ya Çanakkale’de bu işi yapıyoruz. Ama şimdi daha küçük ölçeklerin bu güzel mekanda doktorlarımızla beraber yapalım istiyoruz. Her konu için Biga ya Çanakkale'ye değil, en azından bir kısmı sağlıkla ilgili sorunlarımızın burada çözülmesini istiyoruz. Burada biliyorsunuz eski bir sağlık evimiz vardı, yıkıldı onun yerine şık, güzel, nezih, mütevazı bir bina yapıldı. 2200 metrekare alan içerisinde 430 metrekare kapalı alanımız olan güzel bir hastane oldu. 1 milyon 600 bin lira yatırımı olan bir hastane, 4 hekimimiz, 2 polikliniğimiz, 1 gebe izleme odamız, bir emzirme odamız, bir laboratuarımız gibi birçok alanda bize hizmet edecek güzel bir Sağlık Merkezi oldu. Bu aile merkezimizin açılışında emeği geçen il müdüründen ilçe müdürüne, hastanemizde çalışan doktorumuza, hemşiremize teşekkür ediyorum.


Biga Balıklıçeşme Sağlık Ocağı açılışına AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Mehmet Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı idari ve daire kurum amirleri ile bölge halkı katıldı.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi