O ilde geçersiz oylar yeniden sayılacak O ilde geçersiz oylar yeniden sayılacak
Amatör spor kulüplerinin ve okul takımlarının daha sağlıklı koşullarda antrenman yapabilmeleri ve müsabaka oynayabilmeleri için Biga Örtülüce, Yolindi, İdriskoru, Elmalı ve Ağaköyde yapımı tamamlanan spor tesislerinin açılışı yapıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Çanakkale’nin başlı başına bir marka kent olduğunu belirtti.

Çanakkale’nin her köşesinin kıymetli olduğunu söyleyen Turan, “artık siyasi kavgalarla, polemikler ile ülkemize, şehrimize vakit kaybettiren gündemlerle yorulmanın hiçbir anlamı yok. Ülkemizde ve şehrimizde son dönem çok önemli yatırımlar yapıldı. OSB'si, Troya'sı, Akif'i derken muazzam bir dönüşüm yaşanıyor. Balıklıçeşmemiz’de sağlık Elimizi açtık. 1 milyon 600 bin bedelli güzel bir yatırım. Biga hastanemiz, Çanakkale, Lapseki, Yenice, Ayvacık, Ezine hepsini açtık. Çan şuan yarısı bitti devam ediyor. Sağlıkla ilgili çok dönüşüm oldu, okullarla ilgili öyle, köy meydanları, taşlar, asfaltlar son dönem muazzam bir dönüşüm yaşadık. Biz bu dönüşümü herkese yansıtma gayretindeyiz. Turistimiz artıyor, tarımımızın ihracı artıyor, her alanda Çanakkale bir sınıf atladı. Bu sınıf atlamamızı hazmedemeyen, kıskananlar son dönem özellikle dedikoduyla iftira ile Çanakkale’mize farklı gündemlerle tüm Türkiye'nin gündemine taşısalar da biz hiç geri adım atmadan yolumuza devam edeceğiz. Bu ülkenin yer altı, yerüstü bu insanlara hizmet edilecek. Bizler sadece siyasal hesaplarla adım atsak bu futbol sahasını köye yapmayız, Biga’ya yaparız, Çanakkale'ye yaparız. Nüfusun olduğu yere, oyun olduğu yere yaparız. Ama hayır bir derdimiz var 82 milyon beraber mutlu olsun istiyoruz, 82 milyon beraber huzurlu olsun istiyoruz.” Dedi.

33 BİN 750 TANE LİSANSLI SPORCUMUZ VAR

Hep beraber gençlerle geleceği şekillendirmek istediklerini belirten Turan, “sağlık evimizi Balıklıçeşme’ye yaptık, Örtülüce ye bu futbol sahasını yaptık. Her köyümüzde eksiğimiz neyse tamamlamak için büyük mesailer harcıyoruz. Yaz tatiline geldik, hava sıcak, yeter artık demedik. Bayramdan önce Biga, Lapseki, Gelibolu, Eceabat, Çanakkale merkezde bu toplantıları yaptık. Her halkımızla buluşma gerekçesini baş tacı yaptık. Çünkü millet varsa bizim kıymetimiz var, milletin desteği, duası varsa bizim keyfimiz var. Kaldı ki Biga, Örtülüce bölge hep bize sahip çıktı. Seçimlerde oy verdi, sıkıntılarda sabretti. Ama hep bir güven duydu. Bu da bizim milletimize olan borcu daha da arttıran bir özellik.Halk sahip çıktı biz daha çok çalışacağız.Halk destek oldu omuzdaki yük daha da arttı. Daha mütevazi, daha çalışkan yola devam edeceğiz. Bugün de çok kıymetli bir açılıştayız. Açılışın, rakamın ne olduğu bir tarafa, şu çok önemli bakınız 2002 yılında bundan 17 yıl önce tüm Çanakkale’mizde lisanslı sporcu sayımız 642, şu 17 yılda futbol sahaları, basket sahaları, voleybol, okçuluklar her adımda adım attık. Altyapımızı güçlendirdik, öğretmenlerimizi buralara getirdik, öğrencilerimizi teşvik ettik. Şuan Çanakkale’mizde 33 bin 750 tane lisanslı sporcumuz var biliyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

SİYASET KAVGAYLA POLEMİKLE DEĞİL, ÜRETEREK OLUR

642 olan lisanslı sporcu sayısının 33 bin 750’ye çıktığını belirten Turan, “Bu köylerde bu imkanlar olmasa, öğretmenler, öğrenciler bu konuda adım atmasa, muhtarlar omuz vermese bu olur muydu? Çanakkale’mizde 30 binden fazla lisanslı sporcu olması demek daha az uyuşturucu demek, daha az kavga demek, daha az problem demek. Keşke imkan olsa da her köyde bunu yapsak, her okula yapsak. Bugün sadece Örtülüce’nin açılışını yapmıyoruz. Biz bu futbol sahamızın bir yıl içerisinde Biga’mızın İdriskoru Köyü’ne, Ağaköyü’ne, Yolindi’ye, Elmalı'ya ve Örtülüce yaptık. Daha da yapacağız inşallah yeni dönem içerisinde. 5 köyün açılışını bir köyden yapıyoruz vaktimiz olmadığından dolayı. Biz bu işlerle uğraşırken miting yapan, eylem yapan, Çanakkale'nin adını kötüleyen insanlara rağmen diyorum ki siyaset hizmetle olur. Siyaset kavga ile polemik ile değil, üreterek olur. Türkiye'de madem 4 yıl seçim olmayacak herkes aynaya baksın, herkes kendine gelsin.” Şeklinde konuştu.


Turan konuşmasına şu şekilde devam etti;

Çanakkale’mizde tarımda, turizmde geri götürecek olan adımlardan vazgeçin. Tarihte, turizmde, sanayide, sporda çok kıymetli bu memleket için. Hepsini büyütmek bizim görevimiz. Nasıl ki 600’lerden 30 bini geçen sporcu sayımız aynısını devam ettirmek zorundayız. Güzelyalı'ya 75 milyon bedelli bir Gençlik Merkezi yapıyoruz, Sporcu Merkezi yapıyoruz. Tüm Türkiye'nin futbolcusu, voleybolcusu, basketbolcusu Çanakkale'ye gelecek. Hem milli ruhumuzdan istifade edecek, hem şehrimize katkı sağlayacak, hem de en güzel tesislerde kampını yapacak. Güzelyalı Gençlik Merkezi, Gençlik Kampı sporlar arasında adım atılan iller arasında 75 milyon yatırımlı devasa bir yatırım. Onun dışında Çanakkale’mizde 3 tane gençlik merkezimiz Biga'da bunlar için çalışacağız. Benzer atılımlar için çalışacağız, elimizden geldiğince gençlerimize yatırım yapacağız. Bu sahamızda 27’ye 45 metre sentetik çim sahası biliyorsunuz. Gece aydınlatıcısı olan, gecede futbol imkanı olan sahamız. Şimdiden turnuvalar düzenlemeler yapılıyor. Sırf köyümüz değil 13 köyümüz katılmış buna. ben tekrar 5 köyümüze hayırlı olmasını, gençlerimize kazasız belasız futbol oynama imkânını tekrar hatırlatmak istiyorum. Her alanda adımlar atmaya devam ediyoruz.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi