Yunanistan askeri heyeti Türkiye'ye geldi Yunanistan askeri heyeti Türkiye'ye geldi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arkeoloji bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Veysel Tolun’un başkanlığında çalışmalarını sürdüren çalışma grubu son toplantısını Halimbey Konağı’nda düzenledi. Kent arşivi ve objeler vasıtası ile yeni bir düzenleme yapılması planlanan müzenin yaşayan bir müze haline gelebilmesi için kararlar alındı.
Kent belleğinin diri tutulması; kent bilincinin, kent kültürünün uzun yıllara yayılan bir miras olarak gelecek kuşaklara aktarılabilmesi amacıyla bir araya gelen Biga Kent Konseyi ve Kent Müzesi ve Arşivi Çalışma Grubu toplantısına Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Çanakkale MÜSİAD Başkanı Şerif Mutlu da katılarak ekibe dahil oldu.
Toplantıda Kent Müzesi ve Arşivi (BİKEM) Yürütme Kurulu oluşturularak somut adımlar atıldı. BİKEM Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu: Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale MÜSİAD Başkanı Şerif Mutlu, ÇOMÜ Arkeoloji Bölümü Öğr. Gör. Dr. Veysel Tolun, Biga Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Ziya Özkan, Dr. Leman Başarı Anaokulu Müdürü ve tarih araştırmacısı Ömer Arslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim görevlisi Öznur Tanrıver ,Tarih Araştırmacısı Engin Gürsu
Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı da bu çalışma grubunun bu ekip ile çok hızlı sonuç alacağını ve bu sayede Biga’mızın gelecek kuşaklarına kentimiz hakkındaki bilgi, belge ve tarihsel materyallerin en sağlıklı yöntemlerle aktarılacağını ifade etti.
Mehmet özdeş

Editör: Haber Merkezi