Ek yerleştirme sonuçları açıklandı Ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Biga Halk Eğitim Merkezinde Öz Bakıma Destek Elemanı kursunda uygulamalı eğitim veriliyor.

Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ve bir süredir devam eden kurslardan biri olan, Öz Bakıma Destek Elemanı kursu erkek ve bayan kursiyerin katılımıyla oluşan teorik ve uygulamalı derslerle Biga Halk Eğitim Merkezinde devam ediyor.

Kursta kursiyerlere İş Sağlığı ve Güvenliği, İletişim İskelet ve Kasların Yapı ve İşlemleri, Etik Kavramlar ve İlkeler, Besin Öğeleri ve Besin Grupları, Sağlıklı Beslenme, Kişisel Bakım İhtiyaçları, Vücut Bakımı Yapma, Boşaltım İhtiyaçlarını Karşılama, Bakıma İhtiyacı Olan Birey İçin Oda Hazırlığı, Bakıma İhtiyacı Olan Bireyin Transferi, Pozisyon ve Egzersizler, Bakıma İhtiyacı Olan Bireyin Beslenmesi, Yatak Yaraları ve Koruyucu Önlemler gibi eğitimler verilerek kursu bitiren bireylerin; kişi mahremiyetine özen göstererek, sağlık ve kalite kurallarına uygun bakıma ihtiyacı olan bireyin öz bakımına destek olma ile ilgili bilgi ve becerilere sahip olması amaçlanıyor.

Peki bu kursu tamamlayanlar ne gibi işler yapabilir?

Öz Bakım kurslarını tamamlayanlar, hasta veya yaşlı olduğu için kendi kişisel bakımlarını yapamayan, bir destek elemanı olmadan düzenli hayatlarını sürdüremeyenlere yardımcı ve destek hizmeti verebilirler. Bu eğitimi alan kişiler Huzurevleri, Yaşlı Bakım Merkezleri, Hastaneler, rehabilitasyon merkezleri vb. yerlerde çalışabilmektedirler.

Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Hikmet Cevher “Mesleki kursları önemsiyoruz. Katılım gösteren kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. İstihdamın arttırılmasına yönelik kurslarımızı ihtiyaç duyulan yerlerde açmaya ve halkımızın meslek ve iş sahibi olmalarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Eğitimin önemi her geçen gün artmaktadır. Artık eğitimini almadan bir yerde iş bulmak mümkün değildir. Aldığınız eğitimleri belgelendirmeniz gerekmektedir. Bizlerde sizi burada eğitecek ve kursun sonunda başarılı olanlara Belgelerini vereceğiz. Alacağınız belge ile çalışma hayatında iş bulmanız kolaylaşacaktır.” dedi

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi