Anzak Koyu'nda geleneksel "Şafak Ayini" yapıldı Anzak Koyu'nda geleneksel "Şafak Ayini" yapıldı
AK Parti Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, geçtiğimiz akşam düzenlenen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın çocuklarının sünnet törenine katıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan çocukları Ömer, Kerem ve Asaf için sünnet töreni düzenledi.

Lapseki’de Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinin önünde yapılan sünnet töreni, mevlit okutulmasıyla başladı. Daha sonra, Bülent Turan ve eşi Kevser Turan'ın oğulları için düzenlediği sünnet cemiyeti ilahiler okunması, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve halk oyunları gösterileriyle devam etti.

Törende Bülent Turanın eşi Kevser Turan, “Her şey çok güzel hamdolsun. Üç evladımızın mürvetini görüyoruz. Güzel dostlarla beraberiz. Hep beraber güzel bir gün geçiriyoruz.” Dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise, “Bu gün doğup büyüdüğümüz bu topraklarda evlatlarımın törenini yapmayı rabbim bize nasip etti. Boğazlarından haram lokma geçmeyecek olan çocuklarımızın büyümesinde bu önemli bir dönüm noktası. Sünnet Hz. İbrahim’den beri bir hatıra. O hatıra için bugün çok kıymetli misafirlerimiz Çanakkaleliler, Lapsekililer, Ankara’dan, İstanbul’dan çok büyük bir katılımla beraber bu düğünü yapma imkanı bulduk. Katılan katılamayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Allah her isteyenin evladına sünnet imkanı versin. Onların Mürvetlerini görebilme imkanı versin. Sağlık ve afiyet versin.” Diye konuştu.

Törene katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise, Turan ailesini tebrik ederek, " Turan ailesinin sünnet davetine icabet ederek bu sevince ortak olduk, bu suretle sevinci çoğaltan, güzelleştiren bu davetten dolayı hepinize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun yanı sıra Biga’dan da Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, İl genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri katıldı.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi