Biga’da hastalık kontrolleri ile tarımın verimliliği artırıyor Biga’da hastalık kontrolleri ile tarımın verimliliği artırıyor
Biga’nın Çınarköprü köyünde mevsimin ilk çeltik hasadı gerçekleşti. Çiftçiler, sezonun bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

Biga’da ilk çeltik hasadı Biga Kaymakamı Mustafa Can’ın katılımı ile Çınarköprü köyünde gerçekleşti.

Kaymakam Mustafa CAN, yapmış olduğu bilgilendirmede “bu yıl yağışların bol ve barajlarımızın dolu olması nedeni ile geçen yıllarda Çeltik Komisyonumuzca yasaklanan sahalara da çeltik ekim izni vererek çeltik ekim alanını 80.000 dekara çıkarttık. Ülkemizin çeltik üretiminin yaklaşık %7’sini yetiştiren Biga ilçemizde bu yıl yaklaşık 70.000 ton verim beklemekteyiz. Bu yılki çeltik hasadının tüm çeltik yetiştiricilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi

İlçede, yüzlerce ailenin önemli gelir kaynağı olan ve bu yıl 70.000 ton verim beklenen pirincin hammaddesi çeltikte hasat dönemi başladı. Türkiye'de pirinç ihtiyacının yaklaşık yüzde 7'ini karşılayan Biga’da, yöre halkının en büyük gelir kaynağı olarak yerini koruyor. Yaklaşık 5 aylık bir çalışmanın ürünü olan çeltik, ilçede bazı tarlalarda da olgunlaştığı gözlendi. Çiftçiler hasadına başlanan çeltiğin bol ve bereketli geçmesini dilediler.

Çınarköprü köyünde gerçekleşen programa İlçe Tarım Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, İlçe Mal Müdürü, AK Parti İlçe Başkanı, Çınarköprü Muhtarı, Biga, Lapseki ve Çanakkale Ziraat Odası Başkanları ve çeltik üreticileri katıldı.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi