Bursluluk Sınavı yapıldı: Sınav sonuçları ne zaman belli olacak? Bursluluk Sınavı yapıldı: Sınav sonuçları ne zaman belli olacak?
YAZ tatilini fırsat bilen okullar, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde ihtiyaçlarını tek tek giderdi. Sakarya İlkokulunda Yaz Dönemi boyunca okul bahçesinde öğrencilerin sağlığı ve güvenliği düşünülerek birçok çalışma yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN, Okul Aile Birliği Başkanı Yasemin ÖZDEŞ ve tüm Aile Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve Biga Belediyesi’nin desteği ile ihtiyaçlar temin edildi. Yaz tatilinde, okula işlevini yitirmiş durumda olan eternit yapı yerine panel ve plastik lambri kaplaması, Kantin alanı genişletildi,
Öğrencilerin yiyeceklerini sağlıklı ve hijyenik bir ortamda tüketebilmeleri için kantinden ayrı bir bölüm oluşturuldu, Bahçe duvarları içten sıvanarak yeniden boyandı, Çocukların çarparak yaralanmalarına sebep olabilecek unsurlar ortadan kaldırıldı, Atatürk Büstü yenilenerek yeri değiştirildi, Küflenerek yıpranmış halde bulunan zemin kat havalandırma ızgaraları yenilendi, bahçe kapıları, parmaklıkları ve bahçedeki ahşap oturma alanları okulun logo rengi ile yeşillendi, Engelli rampası yapıldı, Tüm aydınlatma sistemleri onarıldı, Ses sistemi bakımı yapıldı, Güvenlik kamera sistemindeki tüm kameralar HD görüntü kalitesine yükseltildi, Mutfak alanındaki tüpler güvenlik açısından bina dışına alındı, tuvalet ve lavabo alanlarında eksikler giderilerek sağlamlaştırma çalışmaları yapıldı, su tesisatına bakım onarım yapıldı ve
Dersliklerdeki sıra-masa takımları ile öğrenci dolapları tadilatı yapıldı.

OKUL AİLE BİRLİĞİ’NDEN TAM DESTEK

2018-2019 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte okullarda hummalı bir çalışma başlamıştı. Yeni eğitim yılı öncesinde eksikliklerini tamamlayan okullar, yetkili kurumlarla, okul aile birliği irtibata geçerek, sorunlarının çözülmesinde destek istedi. Okullardaki eksikliklerin büyük bir bölümü yaz tatilinde giderildi. Biga’nın en büyük okullarından olan Sakarya İlkokulu, yaz tatilini en hareketli geçiren okulların başında geldi. Okul yönetimi, okul aile birliği ve velilerin destekleri ile okuldaki eksiklikler giderildi.

TEŞEKKÜR EDERİZ

Sakarya Okul Müdürü Mustafa Şahin, “Herşeyin en güzeline layık olan biricik yavrularımızın bu yeniliklere kavuşmasında emeği geçen başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Erkan BİLEN’e, Sayın Yasemin ÖZDEŞ nezdinde tüm Aile Birliği Yönetim Kurulu üyelerimize, mesai mefhumu gözetmeden çalışan Okul Yöneticilerimize, maddi manevi katkılarını esirgemeyen eğitimi dert edinmiş tüm Öğretmenlerimize, Yardımcı Personelimize, tüm velilerimize, yapım aşamasında özveriyle çalışan Halil YAVUZYEĞİT ve Cesur Metal çalışanlarına, ayrıca bahçe dış duvarlarımızın boyanmasını sağlayan Biga Belediyesi’ne okulumuz adına teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.” Dedi.


Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi