Çanakkale'de geçici yasak getirildi! Çanakkale'de geçici yasak getirildi!
Karabiga Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kentin farklı sokak ve caddelerinde oluşan tehlikeleri ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı yol genişletme ve istinat duvar çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Şeremet dere mevkiinde yol genişletme ve istinat duvarı çalışmaları sırasında belediye personeli tarafından, cennet ağacı adıyla bilinen bitkinin üzerine yaban kuşunun yuva yaptığı ve kuluçka döneminde olduğu tespit edildi. Ağaca ve yuvaya zarar vermeden çalışmalarına devam eden belediye personeli bu duyarlı davranışıyla vatandaşın beğenisini topladı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, halka en iyi hizmeti sunmak için çalışmalara aralıksız devam edildiğini belirtti.

Elbi, "Yol açma ve genişletme alanında çevre kirliliğine ve yolların bozulmasına neden olan yol kenarına istinat duvarı örme çalışması yapılarak çevre kirliliğinin önüne geçiyoruz. Yol güvenliğini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan bölgelerde beton veya taş duvarla istinat çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Halkımız için kentimizde alt ve üst yapı sorunlarını çözmek için çaba gösteriyoruz. İstinat duvarı yapımından sonra yolda büyük ölçüde genişlik sağlanmış olacaktır. Bu yolların genişletilmesi ve istinat duvarlarının tamamlanması ile hem yol genişlemiş olacak hem de bazı tehlikeler ortadan kalkmış olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Yaban kuşunun yuva yaptığı, ağaca ve yuvaya zarar vermeden çalışmalarına devam eden sağduyulu belediye personelline teşekkür eden Elbi, Karabiga halkını daha iyi ve güzel bir beldeye kavuşturmak için belediye ekiplerimiz çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor" dedi.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi