Bigalı öğrenciler Akıl ve Zeka Oyunları'nda Çanakkale’yi temsil edecek Bigalı öğrenciler Akıl ve Zeka Oyunları'nda Çanakkale’yi temsil edecek
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Çanakkale’de özel kolej açılış programına katıldı.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının başladığı bugün Turan, Açı Koleji’nin açılışını gerçekleştirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Burada yaptığı Konuşmada” Eğitim; milletlerin tarih sahnesinde bağımsız olmasını sağlayan en önemli unsurdur. Yeni dönem öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun.

Çanakkale Açı Koleji, şu anda 100 öğrenci, 40 öğretmen ve 5 yardımcı personel ile eğitim yılına başlıyor. Bünyesinde ana sınıfı, ilk ve orta okul, Anadolu ve Fen lisesi bulunmakta. 16 derslik, 1 spor salonu, 1 yemekhane, 6 atölye ve laboratuvar ile idari odalardan oluşmaktadır. Bu önemli markanın şehrimiz eğitimine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Son dönem bir çok alanda olduğu gibi eğitimde de şehrimizin adı duyulsun istiyoruz. Şehrimiz kamu yatırımları yanında özel sektör yatırımlarıyla da büyüyecek. Ümidimiz özel üniversite dahil şehrimizde yeni eğitim yatırımlarının devam etmesi”dedi.

Editör: Haber Merkezi