Biga Devlet Hastanesinde “Numune Alma Yöntemleri Eğitimi” Verildi Biga Devlet Hastanesinde “Numune Alma Yöntemleri Eğitimi” Verildi
Gümüşçay’da bir çok kişi aynı kararı aldı ve sigarasız bir yaşama adım attı.

Sayısız hastalığa neden olduğu ve Türkiye'de yılda 100 binden fazla kişinin ölümüne yol açtığı bilinen tütün bağımlılığına karşı eylem planı, yasal düzenlemeler, dumansız hava sahası çalışmaları, Sağlık Bakanlığının hastane, polikliniklerdeki hizmeti, Sigara Bırakma Danışma Hattı, binlerce vatandaşın sigarayı bırakmasında etkili oldu.

Gümüşçay’da bir vatandaş Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı’ya verdiği "sigarasız hayatın" sözünü tuttu.

BAŞKANIMDAN ALLAH RAZI OLSUN

Gümüşçay’lı vatandaş yaptığı açıklamada, “Allah razı olsun başkanımız teşvik etti. Ben de bıraktım. Sigarayı bırakınca şimdi cebimizde paramız da bollaştı. Herkese tavsiye ederim sigarayı bıraksınlar. Bırakınca kendime geldim. Günde bir öğün zorla yemek yiyordum, şimdi 3 öğün yemek yiyorum.”

BİSİKLET ÖDÜLÜMÜZ VAR

Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı ise “Abimiz bizi dinledi, sağ olsun sigarayı bıraktı. Yüzüne renk geldi, gençleşti. Bütün gençlerimize ve içenlere tavsiyemiz bu doğrultuda. Biliyorsunuz Türkiye'de Cumhurbaşkanımız sigara ile mücadele de ödül aldı. Bu mücadelemize devam edeceğiz. Ayrıca sigarayı bırakan vatandaşlarımıza bisiklet hediye edeceğiz.”

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Pastırmacı, “Doğalgaz çalışmaları her an başlayabilir. Kazma vurulmasını bekliyoruz ama tarih olarak en son tarih 2020 Haziran ayında mutlaka kazma vurulacak. 2021 Haziran'a kadar mutlaka gaz verilecek. Sulama Birliğini tekrar Gümüşçay’a kazandırdık. Sulama Birliği Gümüşçay’da, Türkiye'de bir ilk, doğalgaz da da bir ilkiz. TANAP projemiz bitti. Çay dere ıslahı projesi bitti. Yeşillendirdik şimdi ağaçlandırma çalışmaları başlayacak. Diğer çalışmalarımız da devam ediyor. Çok yakında düğün salonuna başlayacağız. Işıklı Düğün Salonu'nun temelini atacağız. İnşallah yine yaşlı bakım evinin çalışmaları devam ediyor. Açık düğün salonumuz kalacak. Yeni yapacağımız düğün salonu Dere kenarına olacak. Çalışmalarımız devam ediyor.”şeklinde konuştu.



Safiye Ceylan

Editör: Haber Merkezi