Bigalı öğrenciler Akıl ve Zeka Oyunları'nda Çanakkale’yi temsil edecek Bigalı öğrenciler Akıl ve Zeka Oyunları'nda Çanakkale’yi temsil edecek
Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Biga Kaymakamı Mustafa Can, okulları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile birlikte Gümüşçay Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu, Gümüşçay Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu, Mesleki Eğitim Merkezi ve Hamdibey Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesini ziyaret eden Kaymakam Mustafa Can ve İlçe Milli Eğitim Müdür Erkan Bilen, okul müdürleri ile öğretmenlerden bilgiler alarak, sıkıntılarını dinledi. Sorunların çözüm önerileri ile ilgili olarak fikir alışverişinde bulundu.

Ziyarette Biga Kaymakamı Mustafa Can ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ilk olarak Gümüşçay Atatürk okulunu ziyaret ederek yapımı devam eden okul yemekhanesini yerinde inceledi, ardından Gümüşçay Çocuklar Gülsün Diye Anaokuluna geçerek öğrenciler ile bir araya gelip, sohbet ettiler. Daha sonra Biga Mesleki Eğitim Merkezinde taşımalı eğitim kapsamında Biga Öğretmenevi Müdürlüğü tarafından yemek yapım işinin yapıldığı yemekhane binasında incelemelerde bulundular. Son olarak da Hamdibey Mesleki Eğitim Merkezine ziyaret ederek proje kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından yaptırılan Uygulamalı Ticari İşlemler Atölyesini ve okul sınıflarını gezdiler.

Öğrencilerin okumaya önem vermeleri gerektiğini belirten Kaymakam Can, gençlerin hayata hazırlanması konusunda eğitimcilere çok iş düştüğünü ifade etti.

Kaymakam Can, " Okul sizler için yabancı bir yer değil, ikinci eviniz. Hayatınızın bir parçası. Bu yüzden okulumuzu sahiplenelim. Burası sizin geleceğinizin olduğu yerdir. İyi bir şekilde değerlendirdiğinizde güzel bir yaşama sahip olacaksınız. Okuduğunuz zaman devlettin en büyük kademelerinde sizleri görmek istiyoruz. Bizler sizin başarınız için var gücümüzle çaba sarf edeceğiz. Bizim çaba sarf etmemiz yetmiyor. Sizin de başarılı olmanız gerekir. Onun için iyi okuyun. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.


Safiye Ceylan

Editör: Haber Merkezi