Müdür Bilen, eğitim yatırımlarını yerinde inceledi Müdür Bilen, eğitim yatırımlarını yerinde inceledi
Türkiye'de yüzlerce okul ve yurt yaparak eğitime katkı veren İlim Yayma Cemiyetinin Biga Şubesi son olarak Biga’da Karabiga kavşağı ve Üçyol Petrol'ün karşısındaki binayı devletten kiralayarak MEB'e bağlı 96 yatak kapasiteli 'MUSTAFA MÜNİP YÜKSEKÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU' ismi ile hizmete sundu.

'MUSTAFA MÜNİP YÜKSEKÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU' ile ilgili İlim Yayma Cemiyeti Biga Şubesi Başkanı Recep Başkaya, genel merkezin kamuoyuna yayınladığı bildiriyi Sardunya Kafe’de kahvaltılı toplantıyla açıkladı.

Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda Başkan Recep Başkaya şu ifadelere yer verdi:

“1951 yılında İstanbul'da 68 vatansever tarafından kurulan ve 1953 yılında Bakanlar Kurulu tarafından "Kamu Yararı" statüsü verilen İlim Yayma Cemiyeti'nin Biga Şubesi 1963 yılında açıldı.

Biga İmam Hatip Lisesi Binası, Yurdu ve Camisi İlim Yayma Cemiyeti ve hayırsever halkın katkılarıyla yapıldı. Türkiye'de yüzlerce okul ve yurt yaparak eğitime katkı veren fakir halkın çocuklarının okumasını sağlayan cemiyetimiz vatanına, milletine, devletine bayrağına bağlı nesiller yetiştirmeye devam ediyor. Şimdi de bu milletin çocuklarına hizmet gaye ile Karabiga kavşağı ve Üçyol Petrol'ün karşısındaki binayı devletten kiralayarak 'MUSTAFA MÜNİP YÜKSEKÖĞRETİM ERKEK ÖĞRENCİ YURDU' ismi ile MEB'e bağlı 96 yatak kapasiteli öğrenci yurdunu hizmete sokmuştur. MEB'e verilen bu binayı tamir ve tadilat masrafının fazla olmasından dolayı onlar çalıştırmak istemediler. Biz İlim Yayma Cemiyeti olarak böyle 7-8 milyon TL değerinde bir binanın atıl kalmasına gönlümüz razı olmadı, taşın altına elimizi değil, göğsümüzü de koyarak yarım milyondan fazla bir harcama ile tamirat ve tadilatını gerçekleştirdik. Bu tamirat ve tadilat esnasından devletten bir kuruş yardım görmedik, yeri geldi işçilerin paralarını bazen kendi cebimizden karşıladık. Ancak çektiğimiz bu sıkıntıyı anlamayan bazı siyasetçi ve medya kuruluşları bizleri ve cemiyetimizi karalamak için kara propaganda başlattılar. Şunu bilsinler ki güneş balçıkla sıvanmaz. Onların bu hezeyan ve yalanlarına bu millet asla inanmaz. Bir kere gelip bizim çektiğimiz sıkıntıları yerinde görmeyen, oturdukları fil dişi kulelerinden bu mazlum ve fakir halkın paraları ile yapılmış olan böylesi eğitim kurumlarına ön yargılarla yaklaşan bu akıl ve izan yoksunu kişilere cevabı genel merkezimiz verdi.

Açtığımız bu yeni yurt ile ilgili olarak şu bilgileri özet olarak verebiliriz;
1-) Yurdumuzun hemen önünden şehir içi minibüsleri 5-10 dk bir geçiyor, kampüse
mesafemiz 5 dakikadır.
2-) Yurdumuzun hemen yakınında bulunan Üçyol Petrol'ün Marketi 7/24 açıktır.
3-) 5. kattaki terasta bulunan kefemizden Karabiga dahil seyredilebilmektedir.
4-) 6500 metrekare alanda bulunan yurdumuzda, futbol, basketbol ve voleybol sahaları
düzenlenmektedir.
5-) Kamu yararı statüsü sahip olan derneğimiz diğer Kızılay, ADD gibi derneklerle aynı
haklara sahip olduğu için açtığı yurtlarda devletten teşvik almaktadır. Bu itibar ile yemek ve
barınma dahil öğrencilerden yurdumuzda sadece 200 TL talep edilmektedir.

Yurdumuzun tadilat ve tamiratına katkı veren herkese teşekkür ederiz. Allah kendilerinden razı olsun.”


Mehmet Özdeş


Editör: Haber Merkezi