Biga Ortaokulu öğrencileri festivale renk kattı Biga Ortaokulu öğrencileri festivale renk kattı
Biga’da, evliliklerinde 50 yılı geride bırakan çiftlere plaket takdim edilirken, El Emeği Göz Nuru Oya Yarışması ve Mutfağın Patronları Yemek Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Biga'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıl dönümü kutlamalarında, Çınarlık sosyal tesislerinde evliliklerinde 50 yılı dolduran çiftlere Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan plaket takdim ederken, El Emeği Göz Nuru Oya Yarışması ve Mutfağın Patronları Yemek Yarışmasında dereceye giren birinci yarım altın, ikinci çeyrek altın üçüncü gram altınla ödüllendirildi.

Renkli görüntülere sahne olan yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Başkan Bülent Erdoğan ve eşi Feride Erdoğan ile Belediye Meclis Üyesi Nesrin Sirkeci, Suzi Özden takdim etti.

Mutfağın Patronları Yemek Yarışması’nda 31 kişi, yemek ve hamur işi kategorilerinde yarıştı. El işi oya yarışmasına katılan 9 kişi ise bir saat içinde en güzel oyayı hazırlamak için ter döktü.

Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yarışmalar düzenlediklerini belirterek, "Bizler, Bigalı olmaktan gurur duyan insanlarız. Milli mücadelede Biga’mızın yeri çok önemli. " şeklinde konuştu.


Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi