Kaymakam Dolu’dan yaralı üsteğmene moral ziyareti Kaymakam Dolu’dan yaralı üsteğmene moral ziyareti
Türk Kızılay’ı Biga Şubesi, Bahçeli köyüne afetlerde kullanılmak ve erzak kabul noktası oluşturulmak amacıyla iki adet konteynır yerleştirdi.

Türk Kızılay’ı Biga Şubesi Başkanı Erdoğan Başer, “Afetlere hazırlık amacıyla erzak kabul noktası ve Biga Kızılay BilMer çalışmaları için 2 adet konteynır’ı Bahçeli Köyümüze götürdük.” Dedi.

Başkan Başer konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Konteynırlarımızı Biga Eko Turizm rotası içinde bulunan, Mehmetçiğin isim babası olduğu Bahçeli Köyü'ndeki Bigalı Gazi Mehmet Çavuş adına yapılan savaş galerisinin hemen arkasına yerleştirdik. Yapılan bu çalışmamıza, savaş alanında askerimizin her zaman arkasında hizmetinizdeyiz anlamını yükleyenler de oldu. Erzak kabul alanının afetler anında Biga'nın yüz binlere ulaşacağı nüfusu için yemek pişirme ve barınma alanları olması düşünüldü. Geçtiğimiz aylarda Gençlik Spor Müdürlüğü'nün bahçesine konulan bir konteynır’a yakın zamanda bisikletler konulacak. Biga merkezden, Nilüfer Gölü üzerinden Bahçeli'ye, ormanın içinden bisiklet ve yürüyüş için çok güzel bir alanın var olduğu bilinmekte. Sağlıklı yaşam için yürüyüş ve bisikletin önemi de bilinmekte, hayal edilen bu çalışmada gelecek kuşaklarımıza gazilerimizin anılarının olduğu yazıtlar ile bir Eko Turizm Hattı için birçok kurumun çalışmaları var. Son zamanlarda AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın Nilüfer Gölü için onayların alındığı ve yakın zamanda düzenlenmesi için heyetlerin geldiği yapılan toplantılarda açıklandı. Biga'mızın Kurtuluş Programları ve gaziler gününü kutladığımız bugünlerde, afetlere hazır olan bir toplum ile kurtulan, yeni nesiller temenni ediyorum.”

Cahit Mavili

Editör: Haber Merkezi