Kırmızı ete %25 zam Kırmızı ete %25 zam
Özel Biga Can Hastanesi personeline Biga'nın kurtuluşuna özel asker menüsü çıkarttı.

Biga'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünde Özel Biga Can Hastanesi personeline vatan için canını feda eden aziz şehitler anısına buğday çorbası, bulgur pilavı ve üzüm hoşafı ikram etti.

Hastane yemekhanesinde açıklama yapan Kulak Burun Boğaz Doktoru ve Belediye Meclis üyesi Suzi Özden : " Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde buradayız. Onun sayesinde yaşıyoruz.1922 yılında Biga düşmanlar tarafından işgal edildi. 2 yıl, 2 ay Yunan işgali altında kalmış. Daha sonra Yunanlılar Biga'yı İngilizlere teslim etmek istemişler. Karabiga limanından gelerek Biga'nın içine doğru oradan da Ankara'ya geçmeyi planlamışlar. Aşil Paşa komutasındaki atlı ordu İngilizler gelip yerleşemeden geri püskürterek Yunan bayrağını kaldırarak Türk bayrağını asmış. 97 yıldır 18 eylül Biga'nın kurtuluşu olarak kutlanıyor. Emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm vatan evlatlarımızı saygı ile anıyoruz. 1915 Çanakkale savaşında askerimize şekersiz üzüm hoşafı, yarım ekmek,buğday çorbası verilirdi. Bugün askerlerimizi anmak üzere bu menüyü hazırladık. Doktorlarımız ve personelimiz ile birlikte yiyerek onları anmıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Özel Biga Can Hastanesi Başhekimi Dahiliye Doktoru Cengiz Ünüvar, Medikal Direktör Feza Şen, Başhemşire Bahar Karadal, Diyetisyen Burcu Peçen hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi