3.9 büyüklüğündeki deprem korkuttu 3.9 büyüklüğündeki deprem korkuttu
Özel Biga Can Hastanesi Başhemşiresi Bahar Karadal, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Sorumlusu Süleyman Sel ve Basın Müşaviri Serten Akkaya Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle huzurevi BİSEV ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, hastane yetkilileri Huzurevi’nde bulunan yaşlılarla sohbet ederek günlerini kutladı.

Doğum oranlarının düşmesi ve teknolojik gelişmelerin sağlık hizmetlerinde etkili kullanımı, bilinçli beslenme ve hareketli yaşam, ortalama yaşam beklentisinin uzamasına ve yaşlı nüfusun toplam nüfus içerisindeki payının artmasına olanak sağlamıştır. Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak anılmaktadır.

Konuyla ilgili Özel Biga Can Hastanesi Başhemşiresi Bahar Karadal “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında; Özel Biga Can Hastanesi olarak Huzurevini ziyaret ettik. Gerçekleştirilen ziyaret sırasında yaşlılarımız ile sohbet edip, hazırladığımız çiçekleri sunduk.” dedi

Huzurevinde kalanların ellerini öpen, tek tek ilgilenen, sohbet eden ve onlara moral veren Karadal, “Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kutlu olsun” dedi

Ziyaretten dolayı Huzurevi Müdiresi Aysun Sansak, yapılan ziyaretten çok memnun kaldıklarını dile getirerek, yaşlılarla sohbet eden hastane yetkilileri de yaşlıların senenin bir günü değil her zaman hatırlanması gerektiğini belirterek bu tür ziyaretleri her zaman gerçekleştireceklerini söylediler.


Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi