Ek yerleştirme sonuçları açıklandı Ek yerleştirme sonuçları açıklandı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğrenci Toplulukları, 2019-2020 eğitim öğretim yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilere, topluluklarını tanıtmak ve yeni üye kaydı almak amacıyla tanıtım stantları açtı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi'nde kurulan öğrenci topluluğu tanıtım stantlarını Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı ve BİİF Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, İlçe Jandarma Komutanı Ufuk Erikli, İlçe Emniyet Müdürü Aladdin Tekin, BİİF Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Devran ve akademisyenler de ziyaret etti.

Öğrenci tanıtım standlarını tek tek gezerek öğrencilerden bilgi alan BİİF Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Bacak; “Kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif bir takım aktivitelerde yer almak için kurulmuş topluluklarımız, üniversitemize yeni katılan öğrencilere kendilerini tanıtmak ve yeni üye kazanmak amacıyla stant açtılar. Farklı ilgi alanlarına hitap eden topluluklar sayesinde öğrencilerimiz hem ders dışı zamanlarını değerlendirerek sosyalleşiyorlar hem de gelecek hayatları içinde tecrübe kazanıyorlar. Ayrıca bu tür topluluklarda faaliyet gösteren öğrenciler burada edindikleri tecrübelerle sivil toplum örgütlenme duygusunu da tatmış oluyor.” diye konuştu.

Topluluk tanıtım günlerinin öğrencilerden büyük ilgi gördüğünü belirten Bacak, “30 Eylül-02 Eklim 2019 tarihleri arasında Üniversite Öğrenci Topluluklarının kendilerini tanıtabilmesi, yeni üye kazanabilmesi ve gerçekleştirmek istedikleri etkinlikleri duyurabilmeleri adına düzenlenen “Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri” renkli görüntülere sahne oldu.” Dedi.

Topluluk tanıtım stantlarını gezerek topluluklar ve çalışmaları hakkında bilgi alan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise öğrencilerle sohbet ederek her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Ziyaret, öğrenciler stantlarının ziyaret edilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi