Çanakkale Valisi Aktaş, koltuğunu öğrencilere devretti Çanakkale Valisi Aktaş, koltuğunu öğrencilere devretti
Biga Meslek Yüksekokulu, 13.üncüsü gerçekleştirilen Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarında üniversiteyi temsilen stant açtı.

Meslek Yüksekokulunun standında, Süt ve Ürünleri Teknolojisi uygulama biriminde üretilen ayran, yoğurt ve peynir ürünlerinin satışı yapılırken, kekik ve çörekotlu sepet peyniri ürünleri katılımcılara ikram edildi.

Standı gezen ve süt ürünlerini inceleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat; “Biga Meslek Yüksekokulunun süt ürünleri üretimi konusundaki çalışmalarının diğer meslek yüksekokullarımıza da örnek olmasını diliyorum“ dedi.

Meslek Yüksekokulunun standına gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını belirten Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü; “Ekonomik kalkınma ancak yetişmiş insan gücü ile mümkündür. Mesleki ve teknik eğitim; kazanılan birikimlerin bilgi ve gelişmiş teknoloji ile harmanlanarak öğrencilere ve sonrasında bölge, ülke ile tüm dünyaya aktarılması sonucunda geleceği daha iyi, yaşanabilir ve aydınlık kılmaktır. Meslek Yüksekokulumuzun temel amacı; sorunlara duyarlı, aranan eleman yetiştirmek; temel hedefi ise bölgemizdeki mevcut sorunlara çözümler üreterek, yeni ürünler geliştirmektir. Bu nedenlerle Okulumuzu halkamıza yeterince tanıtmak, sektörel kurum ve kuruluşlarla ilişkileri geliştirmek ve öğrencilerimizin ufkunu açmak için buradayız. Fuar etkinliğimizde katkı sağlayan tüm personelimize teşekkür ediyorum. “ dedi.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi