Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı milyonlarca kişi ziyaret etti Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı milyonlarca kişi ziyaret etti
Çizgi Koleji Biga Kampüsü’nde 4 Ekim Hayvanları Koruma günü kapsamında öğrencilere kuş yuvalarının önemi anlatıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğünün desteği ile Çizgi Koleji Biga Kampüsü’nde öğrenim gören öğrencilere, 4 Ekim Hayvanları Koruma günü kapsamında Orman Yüksek Mühendisi ve Toprak İlmi Ekoloji Uzmanı Dr. Muhammet Akkaya tarafından kuş yuvalarının önemi anlatıldı ve ardından her sınıf için birer ağaca kuş yuvası yerleştirildi.

Gerçekleştirdikleri farkındalık için öğrenci ve öğretmenlerini tebrik eden Biga Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli Orman Yüksek Mühendisi ve Toprak İlmi Ekoloji Uzmanı Dr. Muhammet Akkaya, “Doğanın içinde olan her canlıyı korumak zorundayız. Onlar bize, biz onlara emanetiz. Tüm canlıların yaşam hakkı bulunduğu, insanlığın geleceği açısından tüm canlıların varlığını sürdürmesi gerektiği, insanlık tarihinden bu yana birlikte yaşadığımız bu canlıların düşmanımız değil dostumuz olduğunu kabul ederek birlikte yaşamak zorunda olduğumuzun farkına varmalıyız. Ben bu vesileyle Çizgi Koleji öğrencilerini ve öğretmenlerimizi böyle anlamlı bir farkındalık oluşturdukları için tebrik ediyor, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününün minik dostlarımızın yaşama haklarının korunmasına, sağlıklı ve refah içinde yaşamalarına vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Öğrenciler, hayvanlar ile doğayı sevmeyenlerin insanları da sevemeyeceğini belirterek, her sınıf için birer kuş yuvası yerleştirip yıl boyunca gözlemleme fırsatı bulacaklar.



Mehmet Özdeş



Editör: Haber Merkezi