Biga Belediyesi Su Ana İsale Hattını Yenileme Çalışmalarına Devam Ediyor Biga Belediyesi Su Ana İsale Hattını Yenileme Çalışmalarına Devam Ediyor
Biga Belediyesi Ekim 2019 Meclis Toplantısı’nın 2.’ci oturumu gerçekleştirildi. Biga Belediyesi’nin 2020-2024 Stratejik Planı, oy çokluğuyla kabul edildi.

Biga Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısı ikinci oturumu gerçekleştirildi. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, başkanlığında yapılan toplantıda, belediyenin 2020-2024 Stratejik Planı onaylandı. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 2020 yılında uygulamaya girecek planın içeriği ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi. Başkan Erdoğan, yaptığı açıklamasında 2020-2024 Stratejik Planı’yla yol haritasını belirlemiş olacaklarını söyledi.
2020-2024 Stratejik planı ile 2020 performans programı bütçesinde yer alan plan bütçe komisyon ücretlerini 4 Ekim 2019 tarihinde zorunlu olduğunu belirterek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilan edilen Güney Marmara Kalkınma ajansları tarafından duyurusu yapılan 2019-2020 Sosyal Meslek Programı Müdürlüğü projesi için proje sahibi olan başvuru yapan proje onaylandığı takdirde taahhüt eden iş ve işlemler ile ilgili mali harcamaların yapılması konusunda yetki verilmesine rağmen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 12 bin 860 sayılı yazısı okunacaktır.” Şeklinde konuştu

İl Tarım Müdürlüğünün bölgede sezon işçilerle ilgili projesi olduğunu belirten Başkan Erdoğan, “Bildiğiniz gibi yaz sezonunda dışarıdan gelen işçiler çadırlarda çok uygun olmayan şartlarda yaşıyorlar. Bu üreticimize çiftçimize de olumsuz bir şekilde yansıyor. Çünkü birçok işçi bulamayıp domates tarlasında kalan çiftçilerimiz oldu. Bölgemizde geçici sezonluk işçilerle ilgili bir alan projesi var. Kapalı onların rahat edebileceği aynı zamanda da bir afet durumunda da tüm Gümüşçay, Karabiga, Biga’ya cevap verebilecek nitelikte bir yer olacak. Yani aynı yer iki ihtiyaçları karşılanmış olacak. Biz konfeksiyon atölyeleri ile ilgili Kırklareli'ne gittik. Orada üretim yapan firmaları ziyaret ettik. Orada sadece 4 bin metrekare kapalı alan olursa biz bölgemizde 400-500 kişi arasında istihdam sağlayabiliriz. Karabiga Belediyesi bir önceki meclis toplantısında bu yetkiyi aldı. Karabiga Belediyesi ile birlikte biz bu konu ile ilgili bir proje sunacağız. Yani bölgemizi ilgilendiren Biga’mızı ilgilendiren iki tane projemiz var Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na sürülecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilan edilen Güney Marmara Kalkınma ajansları tarafından duyurusu yapılan 2019-2020 sosyal meslek programı Müdürlüğü projesi için proje sahibi olarak başvuru yapan proje onaylandığı takdirde taahhüt edilen iş ve işlemler ile Mali harcamaların yapılması konusunda tam yetki verilmesi kabulümdür” dedi.

Mehmet Özdeş






Editör: Haber Merkezi