Çanakkale'deki Fransız Mezarlığı'nda tören düzenlendi Çanakkale'deki Fransız Mezarlığı'nda tören düzenlendi
Biga Ticaret Odası ve TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) işbirliğinde Çanakkale İli genelinde faaliyet gösteren Sigorta Acentelerinin katılımlarıyla, “Çanakkale İli Sigorta Acenteleri İstişare ve Değerlendirme” toplantısı gerçekleştirildi.

TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlut Söylemez tarafından gerçekleştirilen sunumda, Çanakkale İli ve Türkiye geneline ait Sigorta Acenteleri verileri, şehirdeki sigorta pazarı ve olası pazar paylarına dair bilgiler katılımcılarla paylaşıldı. Türkiye geneli kapasite kullanım oranına ilişkin sonuçlar incelendiğinde potansiyel sigorta pazarını en iyi değerlendiren iller sıralamasında Çanakkale ilinin %55,16 ile 2. sırada yer aldığı bilgisi verildi.

TOBB Saik Başkanı Levent Korkut; göreve geldikleri süre içinde gerçekleştirdikleri faaliyetler ve icraatlar ile sigortacılık sektörü ile ilgili bundan sonra yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Sektörün Çanakkale’de geliştiğini ve iyi durumda olduğunu belirterek Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın bunda önemli rolü olduğunu ve ilgili komitenin aktif çalıştığını ifade ederek Çanakkale’de bulunmaktan da memnuniyet duyduğunu belirtti.

Toplantı katılımcıların sektörle ilgili yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşülmesiyle sona erdi.

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale TSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Üyeleri Mehmet Özgür Yılmaz, Ayhan Gençal ve Mehmet Tonga, Biga TSO üyesi sigorta acenteleri Bülent Canberk Tarhan, Ahmet Yılmaz Sigorta Aracılık Hizm.Ltd.Şti., Beyhan Yalçın Sigorta Aracılık Hizm.Ltd:Şti. ve Mümin Kahraman ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi