Çanakkale Valiliği Uyardı! Çanakkaleli vatandaşlar dikkat... Çanakkale Valiliği Uyardı! Çanakkaleli vatandaşlar dikkat...
Özel Biga Can Hastanesi, kilo verme sürecinde mutlaka bir diyetisyene başvurulması gerektiğini vurguladı.

Güney Marmara’nın önemli fuarları arasında yer alan "13. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarında Özel Biga Can Hastanesi standında toplumdaki "obetik" artışa dikkat çekmek amacı ile kişiye özel ücretsiz vücut analizi yapıldı.

Özel Biga Can Hastanesi Diyetisyenleri Burcu Peçen ve Merve Barboroz yaptıkları açıklamada “Obezite’nin diyabet, hipertansiyon gibi birçok hastalığa neden olduğunu ve mutlaka kilo verme sürecinde bir diyetisyene başvurulması gerektiğini vurguladılar. Ölçümlere 95'i kadın 55'i erkek olmak üzere toplam 146 kişi katıldı. Ölçüm sonuçlarından elde edilen verilere göre fazla kilolu olma oranı yüzde 45,9 obez olma oranı yüzde 28,1 ölümcül obez olma oranı ise yüzde 2,7'dir. Normal kiloda olma oranı ise yalnızca yüzde 20,5 dir. Kümülatif değerlendirme sonuçlarına göre fuar süresince ölçüm yaptıran kişilerden elde edilen verilere göre fazla kilo ve obezite nedeniyle sağlık sorunu yaşayabilecek kişilerin oranı yüzde 76,7 olarak tespit edildi. Ayrıca kadınlarda obezite sıklığının erkeklere oranla daha fazla olduğu tespit edildi.” Şeklinde konuştular.

Kilo Verme Sürecinde Profesyonel Desteğin Önemi

Kilo verme sürecini evreler halinde incelemek mümkündür. Evrelerin tamamı kilo vermeye başlamadan önceki süreci ifade eder. Kilo verme isteğine ne kadar geç kavuşur, ne kadar yavaş hareket ederseniz o kadar geç kalırsınız. Kilo alımı gibi oldukça ciddi bir problemin erken dönemde fark edilmesi ve fark edilmesiyle beraber de önlem alınması gereklidir. Erken evrede yapılan müdahalelerde profesyonel destek alma ihtiyacı düşüktür ancak yine de tavsiye edilir. Orta ve geç evrede ise mutlaka uzman bir diyetisyene başvurulması gerekmektedir. Çünkü sadece yeme bozuklukları değil, onlarca farklı faktör kilo alımını desteklemektedir. Profesyonel bir yardımın alınmasıyla beraber yalnızca kilo verme süreci planlanmaz. Kilo alımına sebep olan tüm faktörler tek tek incelenir ve sonuçlara göre hareket edilir.

Uzman diyetisyenlerin görevi matematiksel bazı hesapları tutturan diyet listelerini hazırlamak değildir. Kendilerine başvuranların beslenme alışkanlıklarını, vücutlarını, psikolojilerini analiz etmek; analiz sonuçlarına göre de onlar için en uygun olan beslenme sürecini oluşturmaktır. Her insanın kilo verme süreci birbirinden farklıdır. Bu farklılıkların profesyonel bir gözle izlenmesi sağlıklı kilo vermenin sağlanması için gereklidir. Uzman bir diyetisyenden alınan hizmet ile beraber verilen kilolara bağlı olarak sorunlar ortaya çıkmaz. Başta deri sarkması, cildin yaşlı görünmesi, sağlık problemleri, halsizlikler daha en baştan halledilir.

Bilinçsiz bir şekilde kilo vermeye çalışmanın ortaya çıkardığı en büyük sorun kilo verememektir. Hatta bazı durumlarda kilo vermeye çalışırken kilo almak dahi söz konusu olabilmektedir. Desteksiz ve amatörce yürütülen süreçler sonunda kişinin kilo vermeye olan arzusu azalmakta, durumu kabul etmekte ve diyetlerden umudu kesmektedir. Kısacası profesyonel destek alınması sayesinde hem sağlıklı şekilde kilo verilir hem de vücudun yıpranmasının önüne geçilir.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi