MEB'de ‘görevde yükselme’ atama sonuçları açıklandı MEB'de ‘görevde yükselme’ atama sonuçları açıklandı
Sakarya İlkokulu “Değerler Kulübü” öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN'i ziyaret etti.

Sakarya İlkokulu Müdürü Mustafa ŞAHİN, Değerler Kulübü Danışma Öğretmeni Süleyman İNCE ve Değerler Kulübü öğrencileri ilçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN'i makamında ziyaret ederek yürüttükleri projeleri anlattılar.

Sakarya İlkokulu Müdürlüğünce başlatılan değerler eğitimi projesi kapsamında Ekim ayı konusu olan Yardımseverlik değeri altında okul bünyesinde okul aile birliği işbirliğinde bir yardım kampanyası yürütüldü. Öğrenciler yardımlaşma duygusunu geliştirmek için Bingöl ili Solhan Atatürk İlkokulunun anasınıfı malzemelerine maddi olarak katkıda bulunacaklar.

Konuyla İlgili açıklama yapan okul Müdürü Mustafa Şahin, "Değerler Eğitimi Projesi" kapsamında öğrencilere sorumluluk, öz güven, doğruluk, yardımseverlik, adalet, sevgi gibi değerler konusunda eğitim veriliyor. Proje kapsamında her ay bir konu ele alınıyor. Öğrencilerimizi toplumsal ve evrensel değerlerle donanmış ve bu değerlerle yaşamayı yaşam biçimi haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımızda değerlere karşı duyarlılık oluşturmak ve onları davranışa dönüştürme konusunda yardımcı olmak projenin temel amacıdır. Araştırmalar düşünceli, saygılı, güvenilir, adil, sorumlu, kısacası iyi insanların yaşamda daha başarılı olduğunu göstermiştir. Bu nedenle değerler eğitimi, okullarda en az matematik ve Türkçe dersi kadar önemli ve gereklidir. Değerleri önemsemeyen ve bu değerlere uymayan çocukların yetişkin olduklarında iş, aile ve sosyal yaşamlarının iyi gitmediği araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Kısacası değerler eğitimi yaşam boyu gereken bir eğitimdir. Biz de bu projenin ilçemiz için önemli olduğunu düşünüyoruz." Dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ise “Bu anlamlı etkinlik için öğretmen ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi